Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΡΧΟΥΔΑ

Ξεκίνησε η προεκλογική σφαγή καλών προθέσεων.

Η αθάνατη ελληνική ροπή εύκολου πλουτισμού,λαμογιάς και τεμπέλικης αρπαχτής ανεβάζει άλλη μια παράσταση του έργου "Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
Διασημότητες κι ασημαντότητες διεκδικούν μια ψήφο για να μπουν να καθαρίσουν την αυλή των νοικοκυραίων,να σώσουν το χωριό,να ομορφύνουν την πόλη...
..Να σωθούν κι οι ίδιοι. Απ' την ώρα που στην κεντρική εξουσία έκλεισε (;) η στρόφιγγα της διαφθοράς,όσο πιο χαμηλά στη βαθμίδα εξουσίας,τόσο...αποκεντρώνεσαι,τόσο ευκολότερη η πρόσβαση στο ταμείο ανεξέλεγκτου χρηματισμού και πλουτισμού Αρχόντων,Δημάρχων,συγγενών και φίλων.Προπύργιο της ρεμούλας...ε...της προσφοράς στον τόπο...λειτούργημα και καθήκον!

Αυτές οι γενικότητες γνωστές,αλλά ας μοιραστώ τώρα τον ειδικότερο θυμό μου- μαζί και λίγες τύψεις για την πόλη που ζω,την Αθήνα.

Ακούω τον ανεκδιήγητο Δήμαρχο Απολιθωμένων Όντων Νικήτα Κ.,σε μιαν ακόμη Α.Α.εμφάνισή του,δηλαδή Αυτάρεσκη Αλαζονική επίδειξη τού -εμφανώς σε όλους πλην του ίδιου- θλιβερού υπερΕγώ Του!

"Μη με ρωτάτε για τα ναρκωτικά στο Πολυτεχνείο και πέριξ της Ομόνοιας-αυτό δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου"...

¨Μη με ρωτάτε για την πορνεία- αυτό δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου"...

¨Μη με ρωτάτε για το παραεμπόριο και την κατάληψη των πεζοδρομίων από μα'ι'μουδίτσες- αυτό δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου"...

"Μη με ρωτάτε για τους αστέγους στην Κλαυθμώνος-αυτό δεν είναι ευθύνη του Δημάρχου"...


Και τί στο διάολο τότε βάζεις υποψηφιότητα ρε Μεγάλε των Μεγάλων Τίποτα;
(Εντάξει,ο όρος "κύριος Τίποτα" είναι κατοχυρωμένος στο Θεό της Κενότητας Αβραμόπουλο,συγγνώμη).

Γιατί κατεβαίνεις για Δήμαρχος μωρέ;;;;

Μόνο για να κόβεις πεύκα και νερατζιές από πάρκα και πεζοδρόμια,χαρίζοντας νύχτα άδειες σε εταιρείες κατασκευών πάρκιγκ;

Μόνο για να χαριεντίζεσαι με την κάστα δημοσιοσχετιστών πέριξ της πλατείας Κολωνακίου;

Μόνο για να εξασφαλίσεις την προβολή της εικόνας Σου,γεμίζοντας αργόμισθους θησαυρίζοντες με κρατικά λεφτά δημοσιογράφους στον πιο ανούσιο,άχρωμο,άοσμο κι απόμακρο ραδιοσταθμό Δήμου στον πλανήτη;

Μόνο για τελετές και παράτες και φιλαρμονικές κι ορχήστρες τελειωμένων καλλιτεχνών με το κύρος ογκολίθων γυφτοσάλλιαγκων υμνητών της Χούντας - τύπου Γιώργου Κατσαρού;
Για να γεμίζουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ημετέρους -κι αντιπάλους,βυσματάκια καλοπληρωμένων προς σιωπή κι αποφυγή κραξίματος;

Γιατί είσαι Δήμαρχος;

Ούτε καν καθαρή είναι η πόλη- εκτός αν θεωρείς κατόρθωμα να μην ζέχνει η Βασιλίσσης Σοφίας!
Τη βρωμιά και τη δυσωδία όλων των παραδρόμων τού κέντρου-μη συζητήσω για τη γειτονιά μου,την Πλατεία Αερικής,πέντε χρόνια εκεί,3 φορές μέτρησα υπαλλήλους σου να βγουν με κάνουλα νερό να την καθαρίσουν-γιγάντιο έργο να το πω!

Ούτε καν φωτεινή είναι η πόλη.
Σε ποια σκοτεινά σοκάκια έβαλες δυνατούς προβολείς,να φαίνεται εκεί το πεζοδρόμιο,να λάμπει ό,τι γίνεται κάθε νύχτα;
Γιατί αφήνεις μες το σκότος όλο το κομμάτι της Πατησίων,απ' την Πανεπιστημίου ώς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας,όλη την Γ' Σεπτεμβρίου και πιο κάτω,αφήνοντας τη νύχτα να ξοδεύει 5ευρα για λευκή και μαύρη σάρκα,για διακίνηση όλων των ναρκωτικών του σύμπαντος και τις ενέσεις των τραγικών ανθρώπων-ερειπίων;

Όλα αυτά,ενδεικτικά μόνο,τιμή Σου και βιογραφικό Σου στην Υπέρτατη Αποτυχία- την Δημαρχία Σου.

Κάνοντας τα στραβά μάτια σε ό,τι μαυρίζει τη ζωή των πολιτών της Αθήνας.
Κάνοντας ύποπτα κονέ με φασιστοειδή,ποντάροντας στο μίσος,το διαχωρισμό,την άρνηση συμπόρευσης,τα κλειδωμένα παντζούρια των νοικοκυραίων.
(Ας θυμηθώ την Επιβολή Κλίματος Γιορτής,ο δήμαρχος με απαράμιλλο στυλ γεροντοκόρης σε χολλιγουτιανό ντραγκ σώου,τσιροκοπώντας για το δικαίωμα πανηγυριού γύρω απ' το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε μια πόλη-κάρβουνο,με το αίμα τού Αλέξη ακόμη νωπό,τον τραγικό Δεκέμβρη της Αθήνας)

Πού να αφουγγραστείς την καρδιά της πόλης;
Σε μπαράκια με κολλητάρια δεν γράφεται η ιστορία των πόλεων-κανά κλεφτό φιλί μεθυσμένο πριν τον ύπνο.
'Οσα χρόνια μένω στο κέντρο,μια φορά δεν σε είδα στα στενάκια μεταξύ Πατησίων κι Αχαρνών.
Με ποιους μιλάς;
Με ποιους αναρωτιέσαι και σχεδιάζεις τί μπορεί να γίνει;
Πώς μαθαίνεις πώς ζούμε;τί βλέπουμε;τί σκεφτόμαστε;

Δήμαρχος π ο ι ω ν Αθηναίων τελικά;
Μια ντροπή όλη δική σου!

Και μισή ντροπή δική μου...αν και τη μοιράζομαι μ' εκατοντάδες χιλιάδες άλλους κατοίκους της.
Κατοίκους Αθηνών - αλλά όχι ψ η φ ο φ ό ρ ο υ ς της!
'Ολοι όσοι ζούμε στα όρια του Δήμου και κυκλοφορούμε κι αφουγκραζόμαστε και σιωπούμε και προβληματιζόμαστε κι όσα συμβαίνουν μαυρίζουν τον αγώνα της επιβίωσης...κανείς δεν θα τα μάθει - δεν έχουμε μεταφέρει τα εκλογικά μας δικαιώματα εδώ!
Από - ευγενή!,δεν λέω!- διάθεση να κρατήσουμε επαφή με το γεννέθλιο τόπο μας.

Έτσι γινόμαστε συνυπεύθυνοι.
Χαρίζοντας την Αθήνα.
Σε γερασμένους αριστοκράτες που πούλησαν το πατρικό τους στο Άγιο Παντελεήμονα και φρίττουν χαζεύοντας απ' την τηλεόραση τον πόλεμο συμμοριών εκεί...εκεί που λαμβάνουν τα μαύρα αργύρια του τρόμου τους,αφού αυτοί νοίκιασαν το δυάρι σε αγνώστου ταυτότητος λαθρομετανάστες μετρώντας κεφάλια,όσο πιο πολλά,τόσα ευρώ παραπάνω...με τα νοίκια χτίζεις σπίτια.

Αυτοί θα έρθουν εκδρομή στο κέντρο 2 Κυριακές του Νοέμβρη,σταυρώνοντας-κυριολεκτικά!,το εθνοσωτήριο έργο της Επαναστάσεως και της Εξαθλίωσης.

Μαζί κι οι βολεμένοι του δημοτικού συστήματος εξουσίας,που ελπίζουν στην ανανέωση των συμβάσεων,μαζί κι ο κομματικός στρατός της Γαλάζιας Γενιάς,πικραμένων και κυνηγημένων του κακού ΠΑΣΟΚ,απάνεμο λιμάνι η Κοντζιά,κράτος εν κράτει.

Μ' αυτές τις τύψεις θ' ανέβω Θεσσαλονίκη να ψηφίσω Μπουτάρη.
Αλλά γυρνώντας θα ζήσω άλλη μια 4ετία κατάρρευσης κι υπανάπτυξης

Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα έχει ο θρήνος γκλαμουριά!
Αφού αιχμή του δόρατος,ως υπουργός Εξωτερικών Δημοσίων Σχέσεων στη δύναμη κρούσης για τη σωτηρία της Αθήνας θα απολαύσουμε τον Ηλία Ψινάκη.
Τον συμπαθώ,γουστάρω την τρέλα του και πιστεύω ότι είναι ο μόνος αυθεντικός στο Βασίλειο των Σκουπιδιών,στα παράσιτα της σώου μπιζ έχει απόλυτη συνείδηση της γελοιότητας κι ο μόνος με ήθος στην παράνοια της πλασματικής ευημερίας κι αλλαξοκωλιάς των Βιπς Βαποράκιων Χαντακωμένων.

Αλλά είναι εκτός πόλης,βαθειά νυχτωμένος των αναγκών της.
Εδώ θέλει δρόμο το δρόμο,γειτονιά τη γειτονιά,κουδούνι το κουδούνι,πόρτα πόρτα,ιδρώτα,δάκρυα,έγνοια,χρόνο αφιερωμένο,δόσιμο,τρέξιμο-μήπως κάτι αλλάξει και σωθεί.

Ο Νικήτας συνάντησε τον Ηλία.
Για να γίνουμε το κέντρο με τις κουτσομπόλες,πρωτοσέλιδα γέλια στην Εσπρέσο.
Για να φανερωθεί το πραγματικό όραμα του μπαρμπαΝικήτα- μια πόλη ριάλιτι.
Κι αν διαλύεται,εμείς γλέντια και χαρές,μωρή κουλή...

Πάμε για θρίαμβο.
Της σαχλαμάρας.
'Αξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου