Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ-ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Νομίζω έχουμε παρεξηγήσει τις κινήσεις των εκλεκτών επαγγελματιών οδηγών βυτιοφόρων και βενζινοπολών.
Οι άνθρωποι πασχίζουν για την προστασία και τη σωτηρία μας.
Κακώς νομίζουμε ότι για τα λεφτά τα κάνουν όλα,τούτοι οι πτωχοί και τίμιοι ιδιώτες,που με κόπο και βάσανα μάζεψαν ψιχουλεκατομυριάκια ε μ ά ς νοιάζονται -κι αυτοί!κι αυτοί!-.
Τί δεν έχουμε σκεφτεί;
Μετά την οικονομική ανάλυση και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού,δεν πέρασε από το νου σας να πάρετε ένα μπιτονάκι βενζίνη και ν' αυτοπυρποληθείτε;
...Ε ξεχάστε το!Αποσύρεται η βενζίνη,ιδού επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης -σώζουν κόσμο!

Άλλωστε τί τη θες τη βενζίνη;
Πού θα πας Σεπτεμβριάτικα;
Ποιος κάνει διακοπές τέτοιον καιρό;
...Ο Γιώργος!,θα πεις...προβοκατόρικα.Ντροπή!Είναι Νορβηγία για να κλείσει συμφωνίες ανάπτυξης(φαντάζομαι εισαγωγές φτηνού μπακαλιάρου).

Στο ίδιο θέμα,να χαρώ που και τα λοιπά μέλη τού υπουργικού συμβουλίου ακολουθούν το παράδειγμα Γιώργου και,σιγά μη γυρίσουν Αθήνα!
Το πρωί άκουγα τον κ.Μαγκριώτη να δηλώνει υπερήφανα ότι ..."απ' ευθείας απ' τη Θεσσαλονίκη ήρθαμε με τον κ.Ρέππα εδώ,στη Μυτιλήνη"...
Σιγά βρε παιδιά,μην εργάζεστε τόοοοσο εντατικά χρυσά μου!
Τέτοια πίεση πώς αντέχετε,4 μέρες εργώδης δουλειά Σαλόνικα και τώρα κοπιαστικές ώρες στη Λέσβο;
Μα δεν είστε κυβερνώντες νέας τεχνολογίας;On line σύσκεψη μήπως κόστιζε φθηνότερα;
Μήπως μένοντας Αθήνα,απλώς μέσω υπολογιστή δεν θα βλέπατε το κτήριο της συνάντησης με τους φορείς του νησιού,κι όλα τ' άλλα τζάμπα;
Είπαμε να διαφέρετε απ' τον Κώστα τον Βραδυκίνητο,αλλά τόσο μαζεμένο τζετ λανγκ πώς το αντέχετε;

Ευτυχώς εμείς ο απλός λαός έχουμε πιο σημαντικά θέματα,εξίσου σωτήρια για το μέλλον μας.

Για παράδειγμα έχουμε την τιμή,την ευλογία και την ευτυχία να προσκυνήσουμε Τίμιο Ξύλο!
Μάλιστα!
Σε μιαν εκκλησιά,πού αλλού,στη Θεσσαλονίκη,ο Άνθιμος της Μεσαιωνίας εγγυάται προσωπικά το "αυθεντικό" Τίμιο Ξύλο...-έτσι δήλωσε χωρίς να κοκκινίζει,είναι αυθεντικό,2010 χρόνια απ' τη Σταύρωση,τό'χε κρυμένο στον κόρφο του ο αντιπρόσωπος αγύρτης,ο έμπορος ελπίδων του κοσμάκη...

'Αγιες ώρες και στα σχολεία - αγιασμός!
Δεν πρόσεξα αν εκτός απ' τον ορθόδοξο παππά ήρθαν κι από άλλες εκκλησίες ιερείς,για τα μουσουλμανάκια,τα βουδιστάκια,τα αφρικανάκια...εκτός αν ο πάτερ Χαράλαμπος κάνει και ξενόγλωσσο ράντισμα υποχρεωτικών σταυροκοπημάτων.

Θα πεις,τί ευχέλαιο,ένα δελτίο ειδήσεων αν δεις,μέχρι και σε εξορκισμό φτάνεις.
Σωστό,αλλά χωρίς υπερβολή και τερατολογία,πώς θα σε κρατήσει ένας Τράγκας να μην κάνεις ζάπιγκ,αν δεν γουρλώσει το μάτι,αν δεν ανεβάσει τα ντεσιμπέλ,αν δεν χτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι;

Τώρα που είπα για γουρλωμένο μάτι, ο Κτηματίας Τήνου και Βορείων Προαστίων Αλαβάνος είναι έτσι από πάντα ή τώρα τελευταία το έπαθε το λάλημα;
Δήλωσε πως αν τον ψηφίσουμε για Περιφερειάρχη Αττικής θα κηρύξει την περιοχή...Αποτρο'ι'καμένη Ζώνη και θ' απαγορεύσει την είσοδο κάθε Ευρωπαίου ή Αμερικανού υπερασπιστή της ξένης κατοχής λόγω μνημονίου..
Παραδέχθηκε πως 60 χρονών άνθρωπος παίρνει τα φαρμακάκια του...αλλά προφανώς δεν είδε πως είναι ληγμένα.
Να το προσέξει,γιατί απ' το γέλιο-που όλοι το έχουμε ανάγκη,ώς τη γελοιότητα-απ' την οποία έχουμε πήξει,μακρύς ο δρόμος του αυτοεξευτελισμού.

Ευτυχώς πάντως,μιαν άλλη αρρώστια θ' αγαπήσουμε,θα ταυτιστούμε με τους αρρώστους,θα μοιραστούμε τη χαρά και τη θλίψη τους.
Στο Νησί του MEGA,θα δούμε εικόνες της Ελλάδας όπως την ονειρευόμαστε,1950,Σπιναλόγκα.
Και φτώχεια και λέπρα.
Αλλά κι εκείνοι ακόμη σώθηκαν,θεραπεία βρέθηκε...άρα;
'Αρα έχουμε κι εμείς ελπίδα,πέρα απ' το προφανές - ότι υπάρχουν και χειρότερα,τουλάχιστον είμαστε υγιείς,απλώς μας έχουν για παρείσακτους ζητιάνους οικονομικής ευδαιμονίας της Ευρώπης (ναι,αυτοί οι πραγματικοί λεπροί καπιταλιστές).
Μας βλέπουν σακάτηδες,λεπρούς και μιάσματα,θα τους τη φέρουμε όμως τους κουτόφραγκους,θα τους κορο'ι'δέψουμε,θα τους ξεπεράσουμε (με υπερπρωθυπουργό αντιμνημονίου το Γιάννη Δημαρά) και θα επιζήσουμε - ελπίζοντας σε 50 χρόνια να μας κάνει κι εμάς σήριαλ το Αλ Τζαζίρα.

Ευτυχείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου