Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

Η είδηση..
"Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων για ν αποφανθεί αν είναι νόμιμη η δημοσίευση ονομάτων φοροφυγάδων".

Ναι ,το έχουμε ακούσει ως ανέκδοτο..ο "φερόμενος"..και συμπληρώνουν...τρομοκράτης,παιδεραστής,αδελφοκτόνος,κανίβαλος,σατανιστής..'Ολοι φ ε ρ ό μ ε ν ο ι.Γιατί,λένε,υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος που στήνει μια κατηγορία σε άλλον που τον αντιπαθεί,του φτιάχνει προφίλ ενόχου και τον παραδίδει στη δημόσια χλεύη..άρα..τεκμήριο αθωότητος ωσότου τελεσιδικήσει η ενοχή...άρα απαγορεύεται η δημόσια ανάρτηση ονοματεπώνυμου..

Μόνο που όλα τα παραπάνω φαντάζομαι επαναφέρουν μνήμες τέως θλιβερού υπουργού περί "νόμιμου και ηθικού".
Μήπως επίτηδες ανακατεύονται όλων των ειδών οι περιπτώσεις;Αν γενικά όλοι με τεκμήριο αθωότητας,άρα και αθώος ο, α υ τ α π ό δ ε ι κ τ α εκπεσών στο έγκλημα που συζητούμε,το ο ι κ ο ν ο μ ι κ ό ...Ο γιατρός στο Κολωνάκι δεν κατηγορείται, ΞΕΡΟΥΜΕ ότι έχει φοροδιαφύγει,το υπουργείο οικονομικών έχει τη φορολογική του δήλωση και τον τραπεζικό του λογαριασμό για να διασταυρώσει..άρα; Άρα ας προσθέσουμε την κοινή λογική..Κι ας την εμπλουτίσουμε με προσωπικά παραδείγματα!
(Χωρίς ονόματα εδώ,δεν διεκδικώ ρόλο Αρτέμη Μάτσα,αφήστε και τις ενοχές της υπόθαλψης εγκληματία με τόσα χρόνια σιωπηλής αποδοχής..)

Γιατρός μού κλείνει ραντεβού στο ιατρείο του.Φτάνοντας εκεί και βλέποντας πως το όνομά του δεν βρίσκεται στο κουδούνι,μαθαίνουμε ότι συνλειτουργούν το ιατρείο 3 γιατροί,φαίνεται μόνο ένας,κι άλλοι δύο χωρίς καν να δίνουν σταθερό τηλέφωνο,απόδειξη στην επίσκεψη,την εξέταση,έσοδο στη δήλωση.Κι επειδή έχει και θέση σε δημόσιο νοσοκομείο,ασφαλώς...δεν κοστίζει μια επέμβαση,αλλά δεν μπορεί και να μην αποδεχθεί το φακελάκι η γραμματέας του στο ιατρείο με τη σκέψη μου "μα θα τον ξαναχρειαστούμε και πώς θα μας προσέξει"..

Κι ας μην μείνουμε στο γιατρό ρε παιδιά...Για όλους όσους γνωρίσαμε να φοροδιαφεύγουν χρειαζόμαστε μνήμη γιγαμπάιτ..
Πότε έδωσε ταρίφας απόδειξη;
Πότε έφερε απόδειξη ο ντιλίβερι σουβλάκι-πίτσα-της γειτονιάς μας;
Πότε χτύπησε ταμειακή το χταποδάκι και το τσιπουράκι ο γνωστός δίπλα μας ιδιοκτήτης της ταβέρνας που πάμε κάθε τόσο;
Τα παπούτσια π αγοράσαμε 30 ευρώ φθηνότερα γλιτώνοντας τη χρέωση ΦΠΑ;
Το σπέσιαλ κομμωτήριο που δώσαμε 120 ευρώ,αλλά πήραμε απόδειξη 20;
Ο παλιός συγχωριανός μας πού ρθε να μας βάλει τις τέντες είδες πόσο εύκολα δέχθηκε να τις τοποθετήσει χωρίς προκαταβολή και να του βάζουμε σε λογαριασμό τραπέζης τα λεφτά,άτοκα,άυλα και μαύρα;
Ο συγγενής μας υδραυλικός πού χει έναν κολητό ηλεκτρολόγο για να μας κάνει καλή δουλειά,σιγά μα να ζητήσουμε κι απόδειξη-πού να τη βρει,σ εταιρία δουλεύει κι είναι Κυριακή πού ρθε να φτιάξει το θερμοσίφωνα.
Διακοπές,δεν προτιμήσαμε καλύτερη τιμή με εικονική απόδειξη;
Ιδιαίτερα μαθήματα δεν έχουμε το γιο της κουμπάρας,καλό παιδί,τώρα ξεκινάει,που να το βρει το μπλοκ το παιδί;...

Καλά περνάμε τελικά.
Η ηθική της νομιμότητας.Κι η προστασία της από ελεεινά προκλητικούς νταβατζήδες της κλεπταποδόχους..Ναι, όσοι φοροδιαφεύγουν είναι κοινοί κ λ έ φ τ ε ς!
Είναι αυτοί που μειώνουν το μισθό μας,κόβουν τη σύνταξη των γονιών μας,στερούν το επίδομα αδείας και την ξεκούρασή μας.
Αυτοί μειώνουν την ποιότητα υπηρεσιών στην υγεία,την παιδεία,στις εθνικές οδούς,παντού όπου στερείται των αδήλωτων εισφορών τους η κεντρική εξουσία...

Μην κυνηγάμε και διαμαρτυρώμαστε και καταγέλουμε και καυτηριάζουμε μονάχα τη διαφθορά πολιτικών,επιχειρηματιών και πλουσίων.Είναι πιασάρικη,εκτονωτική κι εύκολη γκρίνια.

Ας παραδεχθούμε κι ας ξεκινήσουμε απ τους μικρούς,τους διπλανούς ,τους συγγενείς και φίλους κι εντός μας.Να παραδεχθούμε. Ναι,φοροδιαφεύγουμε,
ναι,συμμετέχουμε αφελώς στο βιασμό του μέλλοντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου