Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΣΚΥΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ τα συντρίμια της "Φαντασίας".Και τραγουδά για μια ολόκληρη γενιά εξουσίας και την αισθητική της..
Ο υπουργός που χαρακτήρισε "πολιτιστικά" κέντρα τα σκυλάδικα δε ζει πια,αλλά έδωσε πρώτος το σύνθημα.
Ο πρωθυπουργός που άδειαζε τα πανέρια με τα γαρύφαλα είναι μόνο ετήσια γκραν-γκινιόλ αφίσσα και ζει στους τοίχους να οδηγεί...τη μνήμη πίσω...τόσο κοντά στον πράσινο ήλιο-να καίγεσαι..
...Τα λαμέ,οι μπόμπες ουίσκυ,οι μερσεντές κι οι πορτιέρηδες,η Ρίτα,ο Λεπά,η Λαίδη,η πίστα σεντόνι-να γδυθείς να κοιμηθείς,"γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια",η επίδειξη,η μαγκιά,τσιφτετέλι,πυρετός τα σαββατόβραδα,η πατρίδα χορεύει,μπεκροπίνει,παραγγελιά και μεράκλωμα και καμάκι και κολλαριστά χαρτονομίσματα στο μέτωπο και πιατοσυντρίμια και προβολείς...
...Κι ο λογαριασμός απλήρωτος,επιταγές χωρίς αντίκρυσμα.
Τα πούρα καπνίζουν πρώτο τραπέζι πίστα.Λουλουδούδες και βίζιτες.Απ το μαύρο στην κόκα.
Και κοινός παρανομαστής η φοροδιαφυγή.Προστασία στη νύχτα,η εξουσία φοβάται-όπου γλεντάς εκτίθεσαι κι ανοίγεσαι και καρφώνεσαι και σε σημαδεύουν-γνωρίζουν τις αδυναμίες σου,σε κρατούν.Κι είναι γραμμάτια που δεν διαμαρτύρονται,μένουν ως απειλή στο μέλλον μιας εικόνας φωταγωγημένης και ιλλουστρασιόν,να σηματοδοτούν της παρακμή μιας πάντα έκπληκτης κοινωνίας.
Πόσοι φάκελοι αραχνιάζουν με σκάνδαλα της νύχτας;
Ποιοι τους κρατούν κλειδωμένους;
Με ποιων λεφτά δωροδοκούνται στις εφορίες;Με πόσα τζάμπα ουίσκια;Ή μήπως με βίλες και πισίνες;
Φουσκωτοί και μαφιόζοι,πίσσα και πούπουλα,πόσα αλκοτέστ γίνονται κάθε βράδυ έξω από ποια μαγαζιά;Πόσοι έλεγχοι πυρασφάλειας;Πώς δίνονται άδειες λειτουργίας,με ποια επιδότηση τυφλότητας;
..Υπάρχει ένας που πιστεύει πως είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο;-..ανεπανάληπτο ανέκδοτο Τόλη.


ΥΓ. Η αντιμετώπιση μιας φορολογικής συγκάληψης με χυδαιότητες και φτηνό μισογυνισμό ακυρώνει τη σημασία της καταγγελίας.
Η Άντζελα Γκερέκου δεν είναι η γκόμενα με τις ζαρτιέρες που την ξεσκίζουν στα παράθυρα με τα μικρόφωνα των λιγούρηδων των μήντια.
Η απάτη,η συγκάληψη,η αποσιώπιση,η προσπάθεια κουκουλώματος.Γι αυτά να μιλήσει η πρώην υπουργός,για την αναρρίχηση στην κάστα εξουσίας να ελεγχθεί-μην ξεφτίσει αυτή η ιστορία σε ρηχό αντριλίκι και γαργαλιστικά σεξιστικά ανεκδοτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου