Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!

Συνεχίζονται οι προεορταστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ανύψωση τού πεσμένου ηθικού των πολιτών που,για την ώρα,είναι τόοοοσο καλοδιάθετοι ώστε σχεδιάζουν να κρεμαστούν οι ίδιοι ως ζωντανά στολίδια απ' τα χριστουγεννιάτικα δέντρα - ή έστω να μπουν ως πρίζα στο ρεύμα και ν' αναφλεχθούν...άλλωστε ολοχρονίς και μονίμως τα νεύρα μας αναμμένα λαμπάκια...

Στα πλαίσια αυτά με ιδιαίτερη επιτυχία ξανάρχισαν να στοιβάζονται σκουπίδια στις βρώμικες γειτονιές τής ξελογιάστρας Αθήνας.
Δυστυχισμένοι μυρωδικοί σάκοι απορριμάτων σφραγίζουν την τρωγλοζωή μας και ξεχυλίζουν αρώματα αποσύνθεσης,βόθρου και σήψης.
..ιδανικό άρωμα πρωτευούσης,αισθαντικός αποχαιρετισμός στον Δήμαρχο της μετριότητας και της ανθυγειηνής ταφής των οραμάτων μας.

Εορταστική έναρξη και με την ολοήμερη απουσία μεταφορικών μέσων απ' τους δρόμους της πόλεως.
'Ετσι,κατατρεγμένα γηρατειά και περήφανοι εργαζόμενοι συσφίγγουν τις διαλυμένες κοινωνικές σχέσεις σ' ένα 24ωρο μποτιλιάρισμα με ανταλλαγή γιορτομπινελίκιων,αγγελοχριστοπαναγιών στους φωτεινούς σηματοδότες,στην εναγώνια προσπάθειά τους να φτάσουν στη δουλειά ή στο σπίτι χωρίς να ξοδέψουν το πετσοκομένο δώρο τους στους ευρωδιψείς ταρίφες.
Συγκινητικό ήτο και το μήνυμα των συνδικαλιστών στα λεωφορεία,οι οποίοι ζήτησαν τη συμπαράσταση των επιβατών,αφού γι αυτούς αγωνίζονται και θα συνεχίσουν όλη την χριστουγεννιάτικη περίοδο απεργίες με σκοπό να μην παχύνουμε απ' τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα απ' τον ποδαρόδρομο.
Είμαστε συγκινημένοι από την ευγενική χορηγία τους,αγαλιασμένοι απ' την κοινωνικά δίκαιη ταλαιπωρία μας,βιτσιόζικα και μαζοχιστικά πολύωρα αγχοπερπατήματα στην πόλη,τρικάβαλο στις πλάτες μας οι γριές που ξεροσταλιάζουν στις στάσεις,πεζοπόροι κι ασθενείς,τους ευχόμεθα καλήν επιτυχία στην συνέχιση των κεκτημένων τους.

Υπέροχες εικόνες στην προχριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα...
...ελλείψει ενδιαφέροντος για στολισμό,ανέλαβαν οι ευτυχείς μετανάστες να γεμίσουν τα πεζοδρόμια κινέζικα χιονανθρωπάκια/ελαφάκια/ηλεκτροαγιοβασίληδες,σπαστικοήχοι διανθίζουν τους αίθριους ουρανούς,μισοχαλασμένες μπαταρίες κι αργοαναβωσβήνοντα λαμπάκια σε όλους τους πεζοδρόμους έτοιμα να εκραγούν κι αυτά στο ιστορικό κέντρο του ΜπαγκλαντΆθενς - η έλλειψη σωβρακοφανέλων είναι εμφανής,οι μα'ι'μουδοΛουίΒιτόν μας τσάντες άφαντες... και πως θα συμπληρώσουμε την μπουγάδα...

Τώρα που λέμε για εκρήξεις στο Σύνταγμα...
..οι διαδηλώσεις αποτελούν τη μεγάλη τουριστική ατραξιόν της χρονιάς.
Μάλιστα το υπουργείο Τουρισμού θα φέρει στοχευμένα ψαγμένους επισκέπτες στην πόλη,έτοιμους να διακινδυνέψουν μια βόλτα αμέριμνης συμπλοκής στους δρόμους τής αντίστασης,αξέχαστο μπλακ άουτ πετροζαχαρωμένων ιπτάμενων πλακιδίων πεζοδρομίων,αναθυμιάσεις δακρυγόνων,κλομπιές και σιδερολοσταγκαλιές,στα επαναστατημένα λαγούμια της Πανεπιστημίου- θα ζήσουν αλησμόνητες πανικόβλητες νύχτες,με κουκουλευχές και φωτεινές εκρήξεις φωτομολότωφ - σε ειδικά τρομοπακέτα χαράς.

Μεγάλη επιτυχία σε αυτά τα μαθήματα κοινωνικής εορτατικής εξέγερσης των μαζών αποτελεί και η πανέξυπνη εντολή του σοσιαλιστή Νομάρχη Αθηνών ν' ανοίξει τα μαγαζιά και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη...
...πραγματικά αυτός ήταν ο κα'υ'μός μας,αυτή κι η αιτία που έχουμε να βγούμε γι αγορές και ψώνια κανά εξάμηνο.
..την Κυριακή περιμέναμε κι όσο έμενε κλειστή είπαμε να μην ξοδέψουμε τις λίρες που είχαμε κρατήσει απ' το χειμώνα του 1941 στην Κατοχή.
Τώρα που οι έμποροι θα στολίσουν γιρλάντες στ' ανοιχτά τους κυριακοπάζαρα θα εκδράμουμε έξαλλοι τρισευτυχισμένοι,καταναλωτικά υστερικοί.
..να τ' αδειάσουμε τα πορτοφόλια μας,να υπερβούμε τα πιστωτικά όρια στις κάρτες μας,να χρεωθούμε,να δανειστούμε,αν χρειαστεί και το κορμί μας να πουλήσουμε..
.πώς αλλιώς να μοιραστούμε την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε με τη λειτουργία της αγοράς και την Κυριακή..
.άντε μωρέ...και 24ωρη αγοροργασμική υπερκατανάλωση τρύπιας τσέπης για το θεαθήναι!..άξιοι!

Τέλος,
επίκειται έφοδος ειδικών κλιμακίων του ΣΔΟΕ σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της πρωτευούσης...
...με εντολή τού Σκρουτζπαπακωνσταντίνου θα κατάσχονται όλα τα κέρματα απ' τις βασιλόπιττες,θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους τολμούν να βάζουν 10λεπτα/20λεπτα στα τσουρέκια,θα κατασχεθούν για την κάλυψη των υπερωριών των στενογράφων της Νέας Τρούμπας (Βουλής),ενώ οι νοικοκυρές που τολμούν να χρησιμοποιούν 50λεπτα θα συλλαμβάνονται για αισχροκέρδεια κι αντίσταση κατά της λιτότητας και θα καλούνται στην αρμόδια ΔΟΥ για πρόστιμο πρόκλησης πλουτισμού.
Αποκλειστικές αρβυλοπληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών κόβει στο Νομισματοκοπείο νέα νομίσματα - για την ακρίβεια τις παλιές πεντάρες και δεκάρες,ώστε και τα ζαχαροπλαστεία να προμηθευτούν πενιχρά ψευδοχρήματα για τη γέμιση και ο ευρύτερος πληθυσμός να μοιράσει αυτά τα ιστορικά κέρματα για τα κάλαντα των πιτσιρικάδων...
...να θυμούνται οι παλαιοί και να προετοιμάζονται για το ζοφερό τους μέλλον οι νεότεροι.

Χάπι (χάπια μη σου πω...) Κρίστμας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου