Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΠικΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...με ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ Πήττες

Τρίτο γύρο δεν θα έχει τώρα που καλομάθαμε;

Τρίτος γύρος θα ήταν ρινγκ για πυγμαχία - αν και βλέποντας τους υποψηφίους 2ου γύρου,με τα νεύρα που διακρίνω,είναι έτοιμοι για ξύλο άπαντες!

'Ολοι μας βέβαιοι πάντως πως από Δευτέρα το κατς έχει νέα μέτρα,πίεση,διαδήλωση,περαίωση,μαυρίλα - αυτό να πεις βρωμόξυλο...τον πιο δύσκολο χειμώνα της σύγχρονης ζωής μας...να ένα συμπέρασμα που όλοι ομονοούμε...

'Ομως,την Κυριακή,με ποιους δημάρχους και περιφερειάρχες θα βγούμε στον χιονιά των καιρών - με ποια ψήφο στον ψόφο;

Οι αποκλεισμένοι τού 1ου γύρου έχουν την,εύκολη κι αναμενόμενη,απάντηση,κλισαρισμένη καραμέλα αμέτοχου σχολιαστή..."ψήφος κατά συνείδηση"...αχ αυτή η συνείδηση/λάστιχο!
Απολίτικη,ανιαρή,αθωοτική εγκλημάτων στ' όνομά της...

Γιατί,τί πάει να πει - για κόμματα και φορείς εξουσίας - "κατά συνείδηση ψήφος";
Εμάς,σαν πρόσωπα,ατομικά,ναι,κανείς δεν μας επιβάλει τί θα κάνουμε,ουδείς θα μας χρεώσει υστεροβουλία,κανείς δεν θα μας βάλει το ψηφοδέλτιο στην τσέπη,να μας περάσει τη γραμμή του κανείς,δεδομένους μην μας θεωρήσουν...

'Ομως,οι επικεφαλείς φορέων,κομμάτων,συνδυασμών,είναι εκεί για να εκφράσουν το σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ο και όχι γενικολογίες περί ανεξαρτησίας κι αυτόφωτης σκέψης,δεν είναι παρατηρητές,η "κατά συνείδηση ψήφος" γι αυτούς είναι άρνηση θέσης - είναι υποχρέωσή τους να θέτουν σχέδιο και όραμα,αλλά όχι να μας πουν,απλά και σύντομα και ξεκάθαρα κι αντρίκια ποιον θεωρούν καλύτερη επιλογή να τα υλοποιήσουν;

Τόσο απλό,γι αυτό τόσο δύσκολο όταν έχεις καλομάθει να μην εκτίθεσαι ω πολιτικάντη της συμφοράς... Γκιουλέκα ή Μπουτάρη; Μπόλαρη ή Ψωμιάδη; Καμίνη ή Κακλαμάνη; Σγουρό ή ΑντωναΚικίλια;(τον...αρλούμπεν αντιμνημειώδη α-δέξιο);

Κι αν λες..."κανέναν",σημαίνει ότι αποδέχεσαι 4 χρόνια τον έναν απ' τους δύο που,δήθεν,δεν γουστάρεις...κι αν ας πούμε σ' εθνικές εκλογές δεν έχεις μόνο δυο κόμματα για τέτοιο δίλημμα και θες να εκφραστεί έστω μειοψηφικά η γνώμη σου,για πλουραρισμό και πολυχρωμία...εδώ τί θέμα προφασίζεσαι;

Εδώ και τώρα και σήμερα,απ' το αποτέλεσμα θα κριθεί σε ποια πόλη θα ζούμε,ποια υπηρεσία θα λειτουργεί και πώς και σε ποια κατεύθυνση,πώς θα ενταχθεί ο δήμος κι η περιοχή μας,σε ποιο σχεδιασμό,πώς θα βελτιωθεί η ζωή στη γειτονιά μας...όλα με μία ψήφο.

Φτάνει πια η "ήσυχη" συνείδηση που χαρίζει στους Κακλαμάνηδες ασυλία να πνίξουμε με σκουπίδια - πραγματικά κι ιδεολογικά - το αύριό μας,φτάνει με την "ήσυχη" συνείδηση που ανακηρύσει τον Άνθιμο καθοδηγητή ταγμάτων αντιΜπουταρισμού,φτάνει με την "ήσυχη" συνείδηση που θα βγάλει περιφερειάρχη τον Ψωμιάδη...για να τιμωρήσει ο Ζορό τους Αμερικανόδουλους τραπεζοφασίστες..

( 'Ακουγα την ευλογία των Κουκουράκηδων τού Σύριζα Θεσσαλονίκης,που δήλωσαν για την Κεντρική Μακεδονία...¨καλούμε τους πολίτες να καταψηφίσουν και τους δύο!"...πώς ρε τιτανοκοτσιδοτεράστιε θα γίνει να τιμωρηθεί κι ο ένας που θα εκλεγεί με την "ήσυχη",κατά συνείδησή σου ψήφο;...πώς χαρίζεις με την αριστερίζουσα βαρετοπληξία σου άλλη μια θητεία στον δαφνοστεφανωμένο Καραγκιόζη,τον εκλεκτό τής φωτοτηλεοπτικής ασυδοσίας;...πόσο φτηνή λοιπόν συνείδηση παράδοσης στον κέρβερο τής φτήνιας! )


Ανεξάρτητα απ΄όσα θα ήθελα να συμβούν,τί άλλο βλέπω να γίνεται αυτή την Κυριακή;

Το βέβαιο,ακόμα μεγαλύτερη αποχή.
Και το άλλο,το ΠΑΣΟΚ,όπου κι αν εκτίθεται σε δεύτερο γύρο,θα συντριβεί - η ανόητη,ηλιθιωδώς πεισμωμένη αλαζονία του για άρνηση στοιχειώδους αυτοκριτικής για το μήνυμα της πρώτης Κυριακής,αγγίζει τα όρια θλιβερής μεγαλομανίας...εκτός αν,ακόμη χειρότερα,είναι άγνοια κι αδυναμία αντίληψης τί ζει όποιος κυκλοφορεί έξω απ' το ιερό τού Μαξίμου...

Αυτό δεν αντέχει ο κόσμος,να αερολογείς,να συμπεριφέρεσαι σαν να μην τρέχει τίποτα.
Αν όντως ο Παπανδρέου συνεχίζει να ονειρεύεται - και να δηλώνει κιόλας ότι μας χαίρεται που τον στηρίζουμε και του είπαμε "συνέχισε αγόρι και μη μασάς"...αν υπερβατεί πως τον περιμένουν στην ουρά κι άλλοι συνταξιούχοι να του χαρίσουν τα λεφτά τους για τη σωτηρία τής χώρας...κι αν το μόνο που δίνει χαρά στα μουστάκια του είναι τί θα πουν οι αγορές πως βελτιώνεται και πότε θα πέσουν τα σπρεντς να είναι η αγωνία στην καθημερινότητα τού Έληνα...ε, άστα να πάνε στον Κικίλια!...απελπισμένοι σε διαγκωνισμό για τη βλακεία αντάξιας μπαρούφας!

Και μια ακόμη σίγουρη εξέλιξη,εκ τού αποτελέσματος,η εσωκομματική γκρίνια,ο πρασινοπανικός που θα εξελιχθεί σε σούσουρο,η αμφισβήτηση του παραπαίοντα καραβοκύρη - πάντα τα ποντίκια την κάνουν απ' το καράβι πριν βουλιάξει.

'Ολα τα παραπάνω είναι το ψωμάκι που τρων και πίνουν οι μετέχοντες την εξουσία...εμείς,οι απλοί πολίτες,μετά την πρόσκαιρη "βασιλεία" δύο Κυριακών ως "κυρίαρχος" λαός,επιστρέφουμε στο καβούκι μας,συνεχίζουμε τον αγώνα μας να φτάνει ο μισθός για τα έξοδα - κι αλίμονο στους άνεργους μες την καταιγίδα..-,αγωνιούμε για πολύ πρακτικά ζητήματα - πώς θα γεμίσει το ψυγείο,πώς θα πληρωθούν λογαριασμοί,πώς θα κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στα στενάκια...και να φροντίσουμε να είναι καλά οι δικοί μας,ν' αναπνέουμε χωρίς βρόγχο καταστροφής επαπειλούμενο πάνω απ' τα κεφάλια μας...

Πίσω στο σπίτι για μας.

Οι άρχοντες θα μετρήσουν κουκιά,θα αλληλοσυγχαίρονται,θα τηλεβριστούν για χάριν χορηγιών απ' τους τηλεαστέρες/ντήλερ των αφεντικών τους,θα μοιράσουν θέσεις,θα διαχειριστούν κονδύλια,θα βολέψουν κολητούς στα ανακαινισμένα γραφειάκια τους - είναι οι πρωταγωνιστές,φαντάζονται πως διαφεντεύουν και την αναπνοή μας.

Αυτό δηλαδή που δεν αντέχουμε πια.
Να νιώθουμε απόντες απ' τις αποφάσεις που άλλοι παίρνουν για μας,που αλλάζουν τις ζωές και τον κόσμο μας χωρίς περίσκεψη κι αιδώ -τώρα πια τους ξέρουμε καλά,τους θεωρούμε "λίγους",ασήμαντους,ανίκανους.

Δεν ξέρουμε και δεν έχουμε λύση για το πώς θα αλλάξει αυτό που κοιτάμε ως σύστημα να καταρρέει...και γελάμε με την επαναλαμβανόμενη καρικατούρα αντίστασης,την απόλυτη άρνηση,την σιγουράντζα επαναστατημένης κενολογίας τού "όλοι στους δρόμους"...εύκολο!

Ας ανακοινώσουμε τον τελικό νικητή των εκλογών...είναι ο.."δεν ξέρω πια!"
Δεν ξέρω πια...τί θα γίνει,τί θα ξημερώσει,τί κακό θα συμβεί,πώς θ' αντέξουμε και πόσο θα κρατήσει ένας συνεχόμενος χειμώνας,πότε θα ξαναβγούμε καλοκαίρι.

Δεν ξέρω πια τίποτα - δεν είναι πεσιμισμός,ορθολογισμός επίγνωσης τής πραγματικότητας.

...'Η μάλλον για ένα είμαι σίγουρος,πως συνεχίζω με δύναμη και το παλεύω κι όπου βγει..αρκεί Μαζί!
(μη χαίρεσαι Γιώργο,τη λέξη των διαφημιστών σου,το "μαζί",δεν στο χαρίζω,είναι το μαζί για το...ειρηνικό λουλουδάκι τής ψυχής μου,ό,τι ακριβό αξίζει να ζω κοιτάζοντας μπροστά - όσο πιο μακριά απ' το δικό σας τιποτένιο χτες..)
Πάμε μαζί αγάπη μου,καρδιά μου,και μην κοιτάζεις πίσω!


( ξανά )Καλό βόλι σαλταρ'Ελληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου