Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Α ψ η φ ί Σ Α Ν Τ Ε Σ - Α Τ Υ Χ Η Σ Α Ν Τ Ε Σ

Δεν κατάλαβαν - ή δεν τους ενδιαφέρει να καταλάβουν ;

Από την ώρα που ο Γιώργος έθεσε δίλημμα εθνικών εκλογών για τη στήριξη ή όχι της οικονομικής του πολιτικής και της συμφωνίας του με Ε.Ε. και ΔΝΤ κι αν δεν μπλόφαρε αλλά επιθυμούσε όντως να συνταχθεί με το λα'ι'κό αίσθημα...ε!...αρκούσε μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων και ήδη έπρεπε να φτιάχνει πακέτα και να κλείνει ραντεβού με μεταφορική εταιρία για τη μετακόμιση απ' τού Μαξίμου.
Δεν μπορεί η διαφορά σου απ' την παιδική χαρά των κληρονόμων τής ασωτίας να μειώνεται σ' ένα χρόνο απ' το 11 στο 2-3% και συ αυτό να το βαφτίζεις στη βραδυνή σου δήλωση,χωρίς ψήγμα αυτοκριτικής κι αιδούς ως..."μαζί συνεχίζουμε"...άστο Πρόεδρε,σβήσε και ξέχνα τό "Μαζί",από χτες είσαι α π ε λ π ι σ τ ι κ ά Μόνος σου.

Ο Αντωνάκης ο ΝατοσοΔούλης απ' τη χαρά του που το ζαλισμένο πλήθος δεν ασχολήθηκε μαζί του γιατί προπορευόταν άλλος για φτύσιμο,παρέμεινε στα ιστορικά χαμηλά τής γεροντοκόρης του παρατάξεως,απλώς έχει και παρέα πλέον στον υπόνομο..
Και,φυσικά,δεν ζήτησε εκλογές,ξέρει ότι οι στελεχάρες που τον περιτριγυρίζουν είναι σαπάκια,πως μια χαρά περνάει στην ανέξοδη ευχολογία τής αντιπολιτευτικής ξεγνοιασιάς...πού να ράβει κοστούμι ορκομωσίας γι άσκηση εξουσίας τώρα,τα ρετάλια τής πολιτικής του ανυπαρξίας θα ξηλωθούν σε χρόνο ανεκδοτικού ρεκόρ.

Βεβαίως η Αποχή είναι ο νικητής - αν και κακώς σπεύδουν όλοι να χύσουν δάκρυα ή να προσεταιρίσουν το "άγνωστο" πλήθος της,όπως βολεύει τον καθένα τήν ερμηνεύουν.
Θα είναι μόνιμη αποχή;
Θα γίνει απαξία τού συστήματος;
Θα παραμείνει ως αδιαφορία σε αδιάφορες για διακυβέρνηση εκλογές,στις οποίες θα επιστρέψουν οι πιο πολλοί;
Θ' αναζητηθούν νέοι τρόποι πολιτικής έκφρασης (τύπου οι "ποδηλάτες" τού Αμοιρά στην Αθήνα) ;

Τώρα που είπα Αθήνα...θριαμβευτικό 58% Αποχή κι οι ποδηλάτες γελοιοποιούν τα δήθεν λα'ι'κά κομματικά εξαμβλώματα...

Μακάρι να ήταν και οτιδήποτε άλλο ευχάριστο...γιατί στην πρωτεύουσσα υπάρχει από χτες ο Τρόμος.

Φτάνοντας στο...20% σε τμήματα τής περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα,οι ψυχάκιες/ναζιστές/τραμπούκοι τής Χρυσής Αυγής άνοιξαν Κερκόπορτα φόβου με συνολικό 5% και συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι μετανάστες,το κέντρο παραδομένο στις συμμορίες,η πορνεία ,το ναρκοεμπόριο...μαύρες σελίδες στην Ιστορία της Αθήνας κι ένα βήμα απ' την εξέγερση στις γειτονιές - όχι την επαναστατημένη ονείρωξη των αλαλαβάνων που συνταξιοδότησε ο καγχασμός των ψηφοφόρων,αλλά η ανεξέλεγκτη βία κατά δικαίων και αδίκων...κι όποιος δεν βλέπει το αίμα να έρχεται κι απλώς ρίχνει τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλί στη λογική "δεν μιλώ για το πρόβλημα-δεν υπάρχει πρόβλημα",ε,τότε είναι βαθειά νυχτωμένος στην αφασία αδυναμίας επέμβασης δημοτικής και κεντρικής εξουσίας για την εκτόνωση των εντάσεων και συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
'Ερχεται έκρηξη και μεις καθόμαστε αναπαυτικά πάνω στην πυριτιδαποθήκη.

Αν ο Κακλαμάνης είχε ίχνος τσίπας πάνω στον αλαζονικό θρόνο τής υπερφίαλης ψωνεξουσίας του,θα είχε παραιτηθεί απ' τη διεκδίκηση τού δήμου για τον 2ο γύρο...τέτοια η χλαπάτσα-ποσοστό 35% επί των ανύπαρκτων ψηφισάντων!
'Ηταν απόλαυση η έντρομή του αποτυχημένη φάτσα,στο προπύργιο του αστικού συντηρητισμού και να επανεκλεγεί, θα είναι μια καρικατούρα μούχλας κι ανικανότητας,κι ανάθεμα αν συνειδητοποιεί το επικίνδυνο αδιέξοδο τής πόλης,που φυσικά, τον τελευταίο που χρειάζεται ηγέτη της είναι τον μηντιακό ένδοξο φελλό της.

Για την αυταρέσκεια ΚΚΕ-Τσιπραίων,δε έχω πια κάτι άλλο να γράψω...ας ξαναπώ ό,τι πιστεύω,πως οδηγούν την κοινωνία σε σύγκρουση με συντριπτικά κατάγματα ιδεολογικών απολιθωμάτων- η ιατρική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον αιώνα που ζούνε.

Θα δουν πολλά τα μάτια μας,άμεσα φοβάμαι,έρχονται θύελλες.
Την άλλη Κυριακή,στον δεύτερο γύρο θα ολοκληρωθεί η αποδόμηση τού συστήματος εξουσίας,όση στήριξη κι αν πασχίσουν να δώσουν τα μήντια κι οι εργολάβοι/προμηθευτές τους,το πολιτικό εξουσιαστικό πλέγμα βουλή-κυβέρνηση-θεσμοί-τραπεζικά-οικονομικά κέντρα είναι στην τελική φάση ανασύνταξής τους.
Κι ο κόσμος φωνάζει "δώστε λύσεις" - κι αυτοί τον απομυζούν,τον ξανακυλούν στη φτώχεια και τον μαρασμό.

Αλλά ποιος κόσμος...όχι όλος ο κόσμος...αφού το κομμάτι του που ανήκει στον δημόσιο κι ευρύτερα δημόσιο τομέα συνήθισε το εύκολο χρήμα χωρίς δουλειά και κόπο,αποδέχθηκε την τεμπελιά ως μαγκιά κεκτημένης διάβρωσης κι ελαστικής συνείδησης και στήριξης διαφθοράς και τώρα δεν αποδέχεται αλλαγή τρόπου ζωής του,ακόμα κι αν καταλαβαίνει πως έχει αναπτύξει το μικρόβιο που θα οδηγήσει μια χώρα σε ολική μόλυνση.

'Αφησα τελευταία την πατρίδα μου,Θεσσσαλονίκη - και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...και πολλά έγραψα τους τελευταίους μήνες...και απ' τ' αποτελέσματα είμαι μουδιασμένος και μετέωρος,αφού βλέπω ξεκάθαρα δυο κόσμους παράλληλων συμπάντων ν' αγνοούν την ύπαρξη τού άλλου,αδιαφορώντας ή κλείνοντας τα μάτια σε όσα γύρω τους κοχλάζουν,μην σκεφθώ καν τη ανάγκη για τη συμβίωση,αδυνατώντας να ξεχωρίσουν το αστείο απ' τη γελοιότητα.

Υπάρχει μένος,προσωπική εμπάθεια και η ευκολία συνομωσιολογικής αντιπαράθεσης με τον Παπανδρέου στόχο - λογική η αιτία,η αφαίμαξη οικογενειακού εισοδήματος κι η αλλαγή σε κατώτερο στάδιο επιβίωσης - φτάνεις όμως,αβίαστα στο να ψηφίσεις Γκιουλέκα ή Ψωμιάδη - καταντώντας την πόλη άσυλο ανιάτων,βλαμμένων ιεροεξεταστών...μόνο γιατί θεωρείς τον Γιώργο πράκτορα των Αμερικάνων που έφερε με μυστική συμφωνία το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη;

Αυτά μού λεν,κι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας ηληθιότητας,φίλοι καρδιακοί,ανιδιοτελείς,χρόνια αριστερής ευαισθησίας κι ειλικρινούς ανθρωπισμού ως γνήσιας ανάγκης και τρόπου σκέψης και δράσης...και μένω έκπληκτος...φυσικά δεν αξίζει μια διαφωνία,μια άλλη γνώμη,να χαλάσουν ό,τι απέμεινε σημαντικό,οι ακριβές προσωπικές σχέσεις,η αγάπη,η φιλία χρόνων,η έγνοια των δικών μας ανθρώπων- αυτά πρώτα και πάνω από εκλογές και ψήφους και κόμματα,άλλωστε όσα λέμε είναι για το παιχνίδι τής επικοινωνίας,από κανέναν εξάρτηση και για κανέναν δεν γινόμαστε κομματόσκυλα-άλλωστε μόνο με αγωνία κι ιδρώτα βγαίνει ο μήνας....αλλά,αν όλα όσα είπαμε και ζήσαμε κι ονειρευτήκαμε,καταλήγουν σε Πανίκα αρχηγό,ως ανάχωμα αυθεντικότητας...άστα φίλε,δεν υπάρχει συνεννόηση,μιαν απογοήτευση βαθειά την έχω...

Τέλως πάντων,θ' ανέβω να βγάλω τον Μπουτάρη δήμαρχο,ν' αγαλλιάσει η καρδιά μου (λέμε τώρα και καμιά μαλακία,να περνά η σελίδα...) κι ύστερα θα μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα εδώ που ζω δέκα χρόνια,να μπορώ να έχω το μόνο τής ψήφου μου δικαίωμα ελέγχου,όπου γη πατρίς.

Ας κρατήσουμε αναπνοές,μήπως κι αντέξουμε συνθήκες πνιγμού.


Υ.Γ. 1

Καμιά συμπάθεια και ίχνος λύπησης στον,πληθωρικό,Θεόδωρο Πάγκαλο.
Στη βουλιμία τής σκέψης του "μαζί τα φάγαμε" και βυθισμένος σε ασυγκράτητη αλαζονία,κατόρθωσε τελικά να "φάει" και τη γυναίκα του - που καταποντίστηκε στην,κληρονομικώ δικαίω,απαίτησή της να εκλεγεί δήμαρχος.
Οι,ελεήμονες,πολίτες δεν είναι τόσο χορτασμένοι όσο φανταζόταν ο θηριοδαμαστής τους.
Ας πρόσεχε!

Υ.Γ. 2

Καμιά συμπάθεια και ίχνος λύπης και στους κατοίκους Καρπενησίου που ενθρόνισαν τον πρίγκηπα Μπακογιάννη τον Δεύτερο,βασιλέα των αρχόντων τού τρόμου Μητσοτάκηδων -κληρονομικής ξεδιάντροπης εξουσιομανίας.
Αυτοί κι ας πρόσεχαν..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου