Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ψ Η Φ Ο δ ε λ τ ί ο Θ Υ Ε Λ Λ Η Σ

Απ' την αδιαφορία ώς την απελπισία,ο δρόμος για τις εκλογές βρήκε παγόβουνο και το πλοίο βουλιάζει.


Αν υπάρχει Θεός τής κάλπης προσεύχομαι να μαυριστεί ο Ψωμι'ΑΔΗΣ.
Γι αυτό το ανέκδοτο δεν ξέρω πια τί άλλο να γράψω.
Τα καραγκιοζιλίκια,τα δυσδιάκριτα όρια νομιμότητας,οι συγγενικές σκιές χρηματισμού,ο αισχρός λα'ι'ικισμός,η φαιδρότητα - είναι τόση η μούχλα,η φτήνια και ο σκοταδισμός...μού προκαλεί πορώδη αναγούλα και μόνο ν' ακούω την Ξανθοπούλεια φωνή του...αισθάνομαι απόλυτα ντροπιασμένος.
Και πιο πολύ ντρέπομαι γι αυτούς που τον ψηφίζουν - και δεν κρατώ προσχήματα,ούτε τα γράφω εκλεπτυσμένα...είναι χαμηλού επιπέδου,κοινωνική κατάντια να θέλει η πλειοψηφία να εκπροσωπείται από τούτη την καρικατούρα,είναι άθλιος,θλιβερός τηλευαγγελιστής μιας αποκλεισμένης,αμόρφωτης,μεσαιωνικής,υπανάπτυκτης,χαντακωμένης,φοβικής,εθνικιστικής και ζαλισμένης αντίληψης πολιτικής.
Και,δυστυχώς,ξέρω πως θα ξαναβγεί,τώρα καλαμοκαβαλημένος ως ο Μέγας Περιφερειάρχης.
Δεν βρίσκω άλλο σάλιο για να φτύσω.
Απλώς δηλώνω πως δεν θέλω ούτε να είμαι,ούτε να νιώθω συμπατριώτης αυτής τής ξεφτιλοπερσόνας.
Θαυμάστε τον,ο όγκος τού Κενού στραφταλίζει! - τη εξαιρέσει εμού.


Είναι ένας απ' τους λόγους που την Κυριακή το βράδυ θα νιώθω πάλι ηττημένος των εκλογών.

'Ενας δεύτερος λόγος θα είναι άλλη μια εύκολη νίκη-ντροπή,τού Ομέρ Πριόνη Νικηταρά τού Δενδροφάγου - απόρροια τής μηδενικής συμμετοχής πραγματικών κατοίκων Αθήνας- αφού ψηφίζουν αλλού ως ετεροδημότες- και της παράδοσης τής πόλης στο τέλμα ημιφασίζουσας ακροδεξιάς αντίληψης,ο πραγματικός φόβος επιβίωσης σε μια άναρχα παγκοσμιοποιημένη γκετούπολη φέρνει περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα θεωριών φυλετικής καθαρότητας και βίαιης επίλυσης υπαρκτών προβλημάτων.

'Ενας τρίτος λόγος - η υστερία,στα όρια ψυχασθενίας ιερού πολέμου,απ' τους κήρυκες σταλινικών απολιθωμάτων στον αντιμνημονιακό ευχολόγιο δρόμο,μια συνειδητή αντίδραση ρόγχου αντιεξέλιξης απ΄τους απόβλητους τής Ιστορίας.

Κι ο πιο ενοχλητικός λόγος,για μένα -αφού πίστεψα πως μπορεί ν' αλλάξει τη ροή τού χειμάρρου - ο Γιώργος Παπανδρέου κι η αστειότητα,η μικρότητα και η απρέπεια των επιχειρημάτων του,που διαλύει το νόημα των εκλογών σε εγωιστικά αυτοεπαινούμενα μεσσινιακά μηνύματα,συνοψιζόμενα στο παράλογο..."η χώρα θα καταστραφεί αν δεν ψηφίσετε αυτούς που θέλω εγώ!"...ωραιότατη αντίληψη δημοκρατίας!

Αφαιρεί απ'τον πολίτη την επιλογή άξιων και δουλευταράδων ανθρώπων τοπικής κοινωνίας για τη δόξα κομματόσκυλων.
Αρνείται την έκφραση τής απόγνωσης και τής διαμαρτυρίας όσων είδαν τόσους μήνες ν' αλλάζει η ζωή τους,να χάνουν εισοδήματα,ν' ματαιώνουν σχεδιασμούς χρόνων,να σμπαραλιάζονται όσα με κόπους και θυσίες προγραμμάτισαν.

Είναι δικαίωμά του να πει ο μισθωτός κι ο συνταξιούχος...ε,όχι,δεν θα σού πω κι ευχαριστώ που μού στερείς την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής - ακόμη κι αν δεν σε θεωρώ τον βασικό υπαίτιο,ακόμη κι αν δεν αξίζει μόνο εσύ ν' απλογηθείς για όλο το σάπιο κι ανάξιο των καιρών πολιτικό σύστημα που θέριεψε τέρατα διαβρωμένων,διεφθαρμένων και σπάταλων καλοφαγάδων τεμπέληδων δημοσίου χρήματος.ακόμη κι αν δεν μασάω για τις αντιπολιτευόμενες κραυγές...έχει σημασία,εγώ ο πολίτης που έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου,να μην νιώθω εκβιαζόμενος συναισθηματικά,σώνει και καλά να σ' αποθεώσω.

Δεν είναι ελαφρόμυαλη η αρνητική ψήφος,δεν είναι παράδοσή μας στην τελματική δεξιαριστερά τής στείρας άρνησης,μην τη χαρίζεις τόσο εύκολα ακριβώς σε αυτούς που αντιμάχεσαι.
Είναι γνήσιος λα'ι'κός λόγος διαμαρτυρίας.

Εσύ είσαι ο ανασφαλής,αυτό είναι το πολιτικό σου λάθος.
Δεν είσαι σίγουρος για τη σωτηρία τής πατρίδας,μπερδεμένος στην μέγγενη τού οικονομολάγνου συστήματος χρηματοπιστωτικού Καιάδα ασφυξίας,κάνεις λάθος να μάς πετάς το μπαλάκι συνυπευθυνότητας...άλλλαξε ό,τι θεωρείς άδικο,σκέψου,συνειδητοποίησε τον πανικό μας και ξαναπέσε με τα μούτρα σε ανιδιοτελή αγώνα,δούλευε και μην χαριεντίζεσαι σε διεθνείς καθρέφτες ματαιοδοξίας.

Ο τελευταίος λόγος που θα νιώσω χαμένος τη νύχτα των εκλογών είναι αν χάσει ο Μπουτάρης -αλλά ελπίζω στη Κυριακή τού δεύτερου γύρου να κερδηθεί η μάχη ενάντια στη σέχτα θρησκόληπτων χούλιγκαν της ελευθερίας που απομυζούν το οξυγόνο στην γεννέθλια πόλη μου.Θεσσαλονίκη γερά,ξανακέρδισε την αξιοπρέπειά σου!


Γενικώς - με βαριά καρδιά και σ ι ω π ή ως τη μόνη διάθεση μπροστά στην κάλπη φτάσαμε στις πιο περίεργες εκλογές των τελευταίων χρόνων.


Βλέπω απάθεια στα μεγάλα αστικά κέντρα,είμαι βέβαιος για τερατώδη αποχή στην κρίσιμη των κεντρικών συμπερασμάτων Περιφέρεια Αττικής - η άρνηση συμμετοχής κι η οριστική ρήξη εμπιστοσύνης των απλών ψηφοφόρων απέναντι στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, όσο κι αν ακούγεται στομφώδες,αποτελεί τρομαχτική ρωγμή στην ίδια τη Δημοκρατία.
Κ Α Ν Ε Ι Σ δεν το καταλαβαίνει απ' τους μπουκωμένους τής εξουσίας πριν είναι αργά;

Ακολουθεί κ α ι ημερολογιακός βαρύς χειμώνας,δεν έχει χαμόγελα η εποχή,οι λιακάδες δεν ζεσταίνουν μέσα μας.
Ακούω καγχασμό,αφέλειες εντυπωσιασμών,αυταρέσκεια αλαζόνων,Ψωμιάδηδες όλων των τάσεων ν΄αντανακλούν οπισθοδρόμηση και να μην βλέπουν γύρω τους τη γενική κατάρρευση...χειμέρια τα πράγματα...

Καλό βόλι συνΈλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου