Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΘΙΜΟΣ , Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

" 'Οσο εγώ ζω , αυτός δήμαρχος δεν θα εκλεγεί ποτέ! "...

Αν υπήρχε Παράδεισος, θα είχε επικυριχθεί και θάταν καταζητούμενος για την Κόλαση,όπου μόλις έφτιαχνε τα καζάνια θα έβραζε , χωρίς να λιώνει , αιώνια...

Σε οποιαδήποτε δυτική, ελεύθερη, δημοκρατική χώρα επί τού σύμπαντος των γαλαξιών , ο Παναγλειώδαρος Μητροπορδίτης 'Ανθιμος θα είχε καθαιρεθεί και αφού λοιδωρηθεί και κουρευτεί και ξυριστεί γουλί,θα σάπιζε εκεί που τού αξίζει,στης φυλακής τα σίδερα - για μια σειρά αδικημάτων , με βασικότερα τον προσηλυτισμό ανήμπορων γερόντων και την καλλιέργεια κοινωνικού μ ί σ ο υ ς .

Ο επικίνδυνος αυτός μισάνθρωπος βρωμίζει και μολύνει με το εθνικοσοσιαλιστικό του παραλήρημα την παράδοση μιας εκκλησίας/συμπαραστάτη κι υποστηρικτή των απλών,φτωχών και κατατρεγμένων πιστών της.

Ο κατάπτυστος αυτός τραγόπαπας,αμόρφωτος,σκοταδιστής,αλαζόνας,αμετροεπής,ψυχωτικός,αδαής κι οπισθοδρομικός,είναι - ελέω θρησκευτικών κανόνων- ισόβιος,δυστυχώς,δεσπότης,κρατώντας στη βαρβαρότητα τού πηγαδιού τού φανατισμού μια γερασμένη,τρομοκρατημένη πόλη.


Στην αβεβαιότητα θεωριών συνομωσίας,σεναρίων παρακμής και διάλυσης - αυτός,ο διασπορέας μεσαιωνισμού,ένας τηλεοπτικός κλόουν,διακινητής μπόχας καμένου εγκεφάλου.


'Ενα ολόκληρο σύστημα εξουσίας γλείφει και προσκυνά την αρρώστια του.
Βουλευτές,πολιτευτές,δημαρχάκια,νομαρχάκια και λοιποί δειλοί αξιωματούχοι,δημοσιογράφοι,διοικητές οργανισμών,διευθυντές τραπεζών - όλοι υποδουλωμένοι στη συνήθη απειλή τραμπουκισμού " αν δεν μ' επευφημείς,θα σε στοχοποιήσω και θα σ' εξαφανίσω".

Καριέρες,θητείες κι έδρες στηρίχθηκαν στην εύνοιά του.

Αυτό το σύστημα αργυρώνητης πίστης έχει χαντακώσει μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη , σε αποπνιχτικό κακοχωριό ντροπής κι ανεκδότων,έχει οδηγήσει τα πιο φωτεινά μυαλά σε ιδιώτευση κι αποχή απ' την κοινή αγωνία προκοπής.

Κι εν τέλει,πώς ν' αντιμετωπίσεις με ορθολογισμό κι επιχειρήματα τη βλακεία,τον εξτρεμισμό της παπαδηλιθιότητας;

Σιωπούν πολλοί στη Σαλονίκη..."πού να μπλέκεις τώρα;"..."μα είναι γραφικός κι ασήμαντος,σιγά μην ασχοληθώ"...έτσι τον αφήνουν να κάνει παιχνίδι μόνος του,να χτίζει έναν φανταστικό κόσμο,πίσω απ' τ' αμαρτωλά άμφια,με χλιδή και βυζαντινισμό - νεκρός ιδεών,εξαχρειωτής αδυναμιών - είναι ένα τίποτα στηριγμένο στην ανωτερότητα και την ανοχή των λογικών,φυσιολογικών ανθρώπων.

Ο αρχηγός των λοβοτομημένων.

Αυτό το κάθαρμα δεν αξίζει τη χλεύη,ένα γιαούρτωμα,μια ντομάτα..ούτε καν ένα φτύσιμο να λεκιάσει τα χρυσοπληρωμένα του ρούχα.

Θέλει πράξεις αντίστασης κι αντίδρασης π ο λ ι τ ι κ ή ς .

Είναι για την τιμή και την αξία τού πολιτικού συστήματος ιδεατό όσο αναγκαίο,να συνταχθούν και να συμπαραταχθούν όλοι δίπλα και μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη.
Αν υπάρχει ακόμα ηθική κι έννοια προοδευτικότητας,αν η Αριστερά είναι ακόμη η αναπνοή τής ευαισθησίας...ΤΩΡΑ! ,όχι αύριο και με δεύτερες σκέψεις πολιτικαντισμού...να παραιτηθούν όλοι οι συνυποψήφιοί του,να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό του και μαζί με τον Μπουτάρη στον ..."ιερό αγώνα"...για την απαλλαγή τής πόλης απ' τη χολέρα τού ράσου,απ' το σκοτάδι και το παπανταηλίκι τού ρατσιστή - ψυχή τε και σώματι - ψυχασθενή.

' Αει στο διάολο πια Αγιατολάχ 'Ανθιμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου