Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΘΡΗΝΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Παρακολουθώ τη συνέντευξη-παρωδία σοβιετικού/χουντικού τύπου τού, σημειλογικά χαμένου απ' την εκκίνησή της, πρωθυπουργού.

Πώς να τα βγάλεις πέρα με την οργή τού 70% των τηλεθεατών που Δευτέρα βράδυ γουστάρουν να κλαίνε με την Λέχου και τον Μάινα,και κινδυνεύεις αερολογώντας να πας άκλαυτος στον κοσμοσαλταρισμό σου...

..Με φόντο το Καστελόριζο μπήκαμε στο ΔΝΤ,με θέα τη Σπιναλόγκα στήνουμε το ντεκόρ τής συνειδητοποίησης πως τα έχουμε κάνει θάλασσα κύριε Πρόεδρε!

Να εξηγήσω το έντονο σχόλιο για τη συνέντευξη "χουντικού" τύπου..
..Εθνικό δίκτυο γιατί;
Ποιο συνταρακτικό γεγονός εθνικής σημασίας δικαιολογεί την κατάργηση όλων των τηλεοπτικών προβλημάτων και αφαιρεί το δικαίωμα στο ζάπιγκ;

Ο Μεγάλος Αδελφός και το πραγματικό Αφεντικό των μέσων.

Και με συντονιστή τον ... κυβερνητικό εκπρόσωπο!!!

Μια μεγάλη δημοσιογραφική ξεφτίλα.
Πώς δέχθηκαν να τους κατευθύνει, εφτά παρουσιαστές ειδήσεων , ένα κυβερνητικό στέλεχος;
Με ποια ξεδιάντροπη υπαλληλική κι υποτακτική σχέση εξουσίας - μέσων;
Κοτζάμ εθνικά δίκτυα,με αφεντικά επιχειρηματίες,εργολάβους,καραβοκύρηδες - όλοι προσκύνημα στας εντολάς ενός κυβερνητικού εκπροσώπου!

Μια ντροπή των λέξεων Αδέσμευτος,Ελεύθερος,Ανεξάρτητος τύπος.

Δεν στέλνανε το Νίκο Μαστοράκη,που ξέρει από "φιλικού" τύπου ερωτήσεις απ' τα μαύρα χρόνια τού Πολυτεχνείου;

Αυτό είναι το παιχνίδι ελέγχου τής κεντρικής εξουσίας με τα καθεστωτικά της μέσα,που πονηρά η ίδια άφησε να φουσκώσουν,με συμβιβασμούς,κολεγιές,μπαξίσια,χρέη,λαμογιές εισφορών και ΙΚΑ και πλαστών,εικονικών τιμολογίων - έτσι ώστε σε κρίσιμα γεγονότα να στήνονται προσοχή,γλείφτες τού εκάστοτε Μεγάρου Μαξίμου.

Ας μην παραπονιούνται οι δημοσιογράφοι που ο κόσμος τούς απεχθάνεται και δεν ρίχνει ούτε βλέμμα,ούτε δάκρυ στα προβλήματα,την ανεργία και το κλείσιμο των εντύπων τους - αποδέχθηκαν τη φίμωσή τους,άφωνοι στην προπαγάνδα των Ρουσοπουλοπεταλωτών,πιστά σκυλάκια με τα παραφουσκωμένα αργύρια αναξιοπιστίας να κουδουνίζουν στα Κολωνάκια της συνδιαλλαγής.

'Ασε που μπορείς να γελάσεις πικρά για το τεράστιο πολιτικό κύρος μιας ερώτησης τού εκφωνητή κώλων ενός STAR,ή τη μυρωδιά σκουπιδοριάλιτι ενός ALPHA.

Κοντεύω να κοιμηθώ από τις γενικότητες,τις αφέλειες,τις αερολογίες και το "πονεμένο" Ξανθοπούλειο ύφος ενός πρωθυπουργού που πιστεύει ένα χρόνο μετά την καταιγίδα την επιδοκιμασία των ερασιτεχνισμών του και τονίζει "δεν θέλω το χειροκρότημα και τις επευφυμίες τού λαού"...αυτό περιμένει!!;;

Με κόλπα φτηνιάρικα δημιουργίας κλίματος συναγερμού , να προσπαθεί να πείσει τον δημότη,π.χ. Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας πως η επιλογή δημάρχου εκεί θα αποτελέσει σημάδι κατάρευσης τού σύμπαντος και μ ' αυτή την ψήφο διαφεντεύεται η ύπαρξή μας ως έθνος;

Γιατί μας σερβίρεται άγευστο,άνοστο,ωμό το δίλημμα ΠΑΣΟΚοι περιφερειάρχες ή καταστροφή;
Πόσο γελοία και ισοπεδωτική είναι η εξαφάνιση τής αξίας των προσώπων μιας τοπικής κοινωνίας ,καπελώνοντάς τους με πράσινη συνυπευθυνότητα για τις πράξεις τής κεντρικής εξουσίας;

Κι εν τέλει,αφού θέλεις μια ψήφο αποδοχής ή απόρριψης πολιτικής,γιατί δεν στήνεις ,στο ίδιο παραβάν και μια τρίτη κάλπη,στη λογική δημοψηφισματικού ερωτήματος;
Αυτό θα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα,δεν πετάς το μπαλάκι στον ψηφοφόρο,δεν τον μπερδεύεις με αλλοπρόσαλλα αντικρουόμενα διαγγέλματα,δεν μπασταρδεύεις και μαγειρεύεις με εκτιμήσεις το εκλογικό αποτέλεσμα κατά πώς σε συμφέρει και σε βολεύει.

Η γνωστή φανφαρόζικη δήλωση Παπανδρέου,επαναλαμβανόμενη δυο τρεις φορές και σήμερα..."μπρος στην εθνική ευθύνη δεν μ' ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος"..

Πόσο αφοπλιστικά οδυνηρό και ολοφάνερο γίνεται το πολιτικό έλλειμα τού Γιώργου,μια σκέψη σχεδόν σε ελαφρότητα,αναξιόπιστων επαναλαμβανόμενων φτωχοσυλλογισμών ιδεών επιπέδου σκέψης νηπιαγωγείου;

Λες και σηκώνει κι αυτός τα χέρια ψηλά κι ετοιμάζεται να την κάνει με πλάγια διακριτικά βηματάκια,εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Κωσταβούδας της Ραφήνας,αποδεικνυόμενος κι αυτός ένας βασιλιάς γυμνός,κατώτερος των περιστάσεων,ιδανικός εκφωνητής τής διεθνούς χειραψίας τουριστικών λογιδρίων...ιδανικός αυτόχειρας κι εκφραστής γνήσιος μιας κοινωνίας παρακμής,ενός έθνους σε κατάθλιψη.

Και τελικά μάλλον η χρεωκοπία να μάς αξίζει.
Η διάλυση να είναι η σωστή μοίρα για το έθνος των μετριοτήτων - άλλος ένας αρχηγός ίδιος κι απαράλλαχτος τού κακού εαυτού μας.

'Ερχεται βαρύς χειμώνας...και δεν πιστεύω και σε θεό,να τού ζητήσω και να ευχηθώ να βάλει το χέρι του..

..Ο σώζων εαυτώ σωθήτω!

(ετοιμάζομαι να αναρτήσω αυτό το κειμενάκι...ώρα έντεκα και πέντε...η ασημαντότητα των φλυαριών χωρίς λόγο και σημασία συνεχίζεται στην ανιαρότερη ψευδοκρίσιμη συνέντευξη τής πλάκας...σε παρακαλώ καλό μου Μega...βάλε Λαζάρου,Λουκάκο και Σκαρμούτσο να βάλουν λίγο σκόρδο και θυμάρι και δεντρολίβανο στην κουζίνα μπας και νοστιμέψει λίγο η απελπισία μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου