Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ

Με πατριωτικό ενθουσιασμό υποδέχθηκε το έθνος την αναζωογονητική είδηση...
"Σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Λιβύης θα προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση και ανάπτυξη μονάδας ενέργειας από τον ήλιο στην έρημο Σαχάρα".

Υπέροχο!Αυτό κι αν είναι όνειρο! Στείλτε μας εργάτες στη Σαχάρα!
Ηλιοθεραπεία,χρώμα βαθύ σοκολατί-εξασφαλισμένα τζάμπα,κυριολεκτικά τροπικό μαύρισμα!
Τέλειο! Ορδές εργατών σαν μυρμήγκια στο λιοπύρι,φελάχες,καμήλες,αμμοθύελλες,τσάι στη Σαχάρα,η Ζιλιέτ Μπινός,ο Λώρενς της Αραβίας,ο Ομάρ Σαρίφ,οι κάκτοι,οι παραισθήσεις,οι οάσεις,ο Ρέιφ Φανς χαρτογραφεί ασθενής τους έρωτές του...πράσινη ανάπτυξη πάμε όαση!

Όαση σημαίνει,μετά από το εξαντλητικό ωράριο,ο συνταγματάρχης Καντάφι θα μας έχει στημμένα αντίσκοινα,ημίγυμνες στρατιωτίνες θα μας χαλαρώνουν μ αισθησιακό μασάζ,μετά το χαμάμ 12 ώρες στην κάψα και τη σκόνη,δροσερό αεράκι Λιβυκού πελάγους,νταούλια και ζουρνάδες παραδοσιακοί χοροί,νύχτες ξαστεριές βεδουίνων...αααχ! μπράβο Γιώργο!..πράσινη ενέργεια απ τον ήλιο της Σαχάρας!

Φαντάζομαι το επόμενο Παπανδρεικό πρότζεκτ θα είναι ηλιακή ενέργεια από τα παγόβουνα της Ανταρκτικής,να πάμε κι εκεί για χειμερινό εργατοτουρισμό,να σπάμε παγοκολώνες και να παίζουμε με πιγκουίνους -να στέλνουμε και παγάκια για τα φραπόγαλα των συμπατριωτών στη Σαχάρα..

Μετά,θα προσπαθήσουμε τη νέα καταπράσινη ανάπτυξη να την εξάγουμε στη ζούγκλα του Αμαζονίου - εκεί φοβάμαι λίγο Γιώργο,είδα πολλές ταινίες μ εξαγριωμένους κροκόδειλους και ατίθασα φίδια ανακόντα και γιγαντοαραχνούλες στη σκιά των δέντρων...εκεί πάνω θα φτιάξουμε εργαστήρια αιολικής ενέργειας α λα Γκρέσια,με φιλικούς ουρακοτάγκους και αναζητώντας τον Ταρζάν και την Τζέιν να βοηθήσουν τη γέννηση της Νέας Ελλάδας!

Η επόμενη μεγάλη πράσινη ιδέα είναι ενέργεια από τους καταρράχτες του Νιαγάρα- κι όσοι δεν προσέξουν θα γίνουν πειραματόζωα για διάσωση άμεσου πνιγμού από ειδικές ομάδες προστασίας βρεγμένου πολίτη που θα ιδρυθούν επί τόπου- εξάγουμε και Χρυσοχοίδη όπου χρειαστεί!

Μετά πάμε για ενέργεια από έκρηξη λάβας,έχουμε ατρόμητη συνήθεια αντοχής και ανοχής στα καμένα (έστω δάση),μη μιλήσουμε για τα έθιμα και τις παραδόσεις τού τόπου μας και τους αναστενάρηδες που περπατούν στ αναμένα κάρβουνα,έτσι θα παράγουμε ενέργεια και στα ρυάκια με την καυτή λάβα- ακούγοντας στα ακουστικά Άλκηστη Πρωτοψάλτη "σαν ηφαίστειο που ξυπνά" ,ο Έλληνας γητευτής της λάβας!

Αυτές είναι ιδέες!
Πώς έλεγαν παλιά "και θάλασσα θα σας φέρουμε στο βουνό"..."και παιδιά θα σας κάνουμε!"

Αυτό είναι το όραμα για το μέλλον του έθνους!
Αυτός είναι ο "για δέσιμο δρόμος"για το σοσιαλισμό!

Κι αν αντέξει κανείς αλήτης κι επιζήσει,ξέρετε τυχερούληδες,με το νέο ασφαλιστικό σύνταξη στα 88 και βλέπουμε!
Σιγά μην κλάψω. Σιγά μη φοβηθώ.Αλεξικέραυνος πρωθυπουργός για ανεξίτηλες εμπειρίες πράσινης παπαρανάπτυξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου