Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Φταίει ο Παπαδήμος! που από στεγνός τεχνοκράτης/συνεργάτης των τραπεζών έγινε δοτός Πρωθυπουργός σ' άγνωστή του πατρίδα.

-και γιατί να φταίει ο Λουκάς;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Γιωργάκης! που στο σαλεμένο του μυαλό θα υποκλινόταν η Οικουμένη,μόνο απ' την ευγενική κι άψογη εκφορά της Αγγλικής και πώς ν' αντέξει το σκληρό ξεπεσμό να τού λεν άπαντες fuck you!

-και γιατί να φταίει ο Παπανδρέου;
-και ποιος να  φταίει;

Φταίει ο Κώστας τής Ραφήνας! που από μπαρόβιος ανεπάγγελτος έγινε χομπίστας Ηγέτης,κλάταρε απ' την οκνηρία και τις ευθύνες τής παρακμής κι έφυγε λαγός απ' τη φωτιά πού'βαλε στο δάσος.

-και γιατί να φταίει ο ανηψιός Καραμανλής;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Σημίτης! που στοχοπροσηλώθηκε στο Ευρώ και γύρω του λαμόγια έκλεβαν τ' ασημικά κι η ακρίβεια θέριευε ως υπερκέρδος των διαβρωμένων συνεργατών του.

-και γιατί να φταίει ο Τάπερμαν;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Ανδρέας! ο ιδεολόγος τής ζωής με δανεικά κι αγύριστα,ο λαοπλάνος τής επιχορηγούμενης ανέμελης ευ-επιδοτούμενης τεμπέλικης ακινησίας.

-και γιατί να φταίει ο Αντρέας;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Μητσοτάκαρος! που θα πουλούσε και την Ακρόπολη για να συνφάγει με τους Ισχυρούς και να κερδίσει την εύνοια των ολιγοπωλίων και τα λεφτά των νικητών δικά του χτισμένα φρούρια/προστασία τής Οικογένειας σισιλιάνικης νοοτροπίας.

-και γιατί να φταίει ο Απέθαντος;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο γέρος Καραμανλής! που μεγαλοπιανόταν κι έφτιαχνε προσωπικό προφίλ Εθνάρχη με το ζόρι (των πολλών) και δεν ανεχόταν φωτεινά μυαλά κοντά του,μη γίνει σύγκριση και χάσει τη μοναδικότητά του κι η διοίκηση χανόταν στους μέτριους ψηφοθήρες.

-και γιατί να φταίει ο Φρενοκόμος;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει η Χούντα! που κύλησε τη χώρα στο φόβο,το μίσος και την παρακμή,στους βασανισμούς και τη φτήνεια της πολιτιστικής χυδαιότητας,στο σκοτάδι του χαφιέ που μας οδηγεί,στο πουλί που θα καεί στη φλόγα των αμόρφωτων στρατόκαυλων.

-και γιατί να φταίει ο Παπαδόπουλος;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Γέρος Παπανδρέου! ο μονόχνωτος αστός που έβλεπε παντού εχθρούς κι αντιπάλους κομμουνιστές που θα τον ανατρέψουν και τη λα'ι'κή υποστήριξη μόνο για τη δική του ανέλιξη.

-και γιατί να φταίει ο Γεώργιος Καστρίου;
- και ποιος να φταίει;

Φταίει το Παρακράτος τής Δεξιάς και τ' Ανάκτορα! της βίας και της νοθείας,της μάσας και της εξαγοράς,ο πλουτισμός σε βάρος των πολλών,οι προσκυνημένοι λακέδες των στιγματισμένων ξένων προστατών,οι απάνθρωποι βασανιστές των Μακρονήσων.

-και γιατί να φταίνε οι Δεξιοί στυλοβάτες του φανφάρα Φρειδερίκου;
-και ποιος να φταίει;

Φταίνε οι σταλινικοί απάτριδες Κομμουνισταί! που φέραν εμφύλιο και κάψαν,γδάραν,αποκεφαλίσαν μιλιούνια για την κόκκινη σημαία τίμιο λάβαρο πάντα πιστοί και τυφλοί στον ρώσικο ήλιο.

- και γιατί να φταιν οι κυνηγημένοι κι οι εκτοπισμένοι;
-και ποιος να φταίει;

Φταίν οι ξενόδουλοι Ταγματασφαλίτες!οι κυνικοί αναμορφωτές τού ελληνοχριστιανισμού,οι νικητές ενός βρώμικου πολέμου,οι φασίστες ώς το μεδούλι.

- και γιατί να φταίνε οι μετεμφυλιακοί χορηγοί τού σχεδίου Μάρσαλ;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει η Χιτλερική Κατοχή!εκθεμελίωσε στη δίνη της τη γη και τους ανθρώπους,ρήμαξε προσπάθειες δεκαετιών να γίνει μια πατρίδα αυτόνομη των αγωνιών και των ονείρων των κατοίκων της.

-και γιατί φταίνε οι Τσολάκογλου του Αδόλφου;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Μεταξάς! ο γερμανόφιλος που'κανε δικτατορία να προετοιμάσει μυαλά κι έδαφος στα πρότυπα τού Ναζισμού,μασημένη τροφή Μίσους στ' αποδεκατισμένα λα'ι'κά στρώματα και μεγαλο'ι'δεατισμό συμφορών σίγουρων.

-και γιατί να φταίει ο Όχι-man;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Ελευθέριος Βενιζέλος! που μαγεμένος στις πέντε ηπείρους και τις δέκα θάλασσες των ονειρώξεών του τάιζε τον πεινασμένο κόσμο Μεγάλες Πατρίδες,αγνοώντας τις συμφορές όσων μεγαλοπιάνονται με πήλινα πόδια κι αδιαφορώντας για το χτίσιμο μιας κοινωνίας χαμένης στους πολέμους των Τίποτα.

-και γιατί να φταίει ο μεγάλος Διπλωμάτης οραματιστής;
-και ποιος να φταίει;

Φταίει ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος! ο αδαής κι απολίτιστος,σε παροξυσμό λα'ι'κίστικων δημαγωγιών μ' αντίκρυσμα φτώχεια και καταπίεση κι αυλή πρακτορίσκων διαβρωμένων λωποδυτών,ένα παρακράτος σε κακοήθη αντιδυτικισμό,ανάχωμα κάθε εκσυγχρονισμού.

-και γιατί να φταίει ο Φιλόπτωχος Στρατηγός τού θρόνου;
-και ποιος να φταίει;

....οι μέτριοι,οι δεύτεροι πολιτικάντηδες επίγονοι τού Χαριλάου Τρικούπη που μετά την πτώχευση έπεσαν ακρίδες για τον προσωπικό τους πλουτσμό καίγοντας τον καινούργιο αιώνα,δεκαετίες αρχών του 1900,στερώντας στο λαό το δικαίωμα να καλυτερέψει τη ζωή του,ασελγούσαν με Νόμους κι αναίσχυντες απαλλοτριώσεις και συμφέροντα προσκυνώντας,οι γεννήτορες των Σκανδάλων,οι χρυσοθήρες κοινοβουλευτικοί επί πτωμάτων πληθυσμών...

- και ποιος άλλος να φταίει;

...ο Μαυροκορδάτος που δολοφόνησε τον Καποδίστρια,που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη,που ανέχτηκε τον κλεφτοκοτά Μακρυγιάννη να πουλάει παραμυθαφήγηση,που χάρισε στον Παλαιών Πατρών Γερμανό  ένα λάβαρο για μια ψεύτικη Αγία Λαύρα που δήθεν ιερούργησε να  κάμει την Επανάσταση...

Φταίει κανείς;
Π Ο Τ Ε ! ΚΑΝΕΙΣ!
φταίει η μοίρα μας και το κακό το ριζικό μας,φταίνε οι Άλλοι,οι Κακοί και οι Μεγάλοι...φταίνε οι Ανθέλληνες...φταίνε οι Σκοπιανοί...οι Τούρκοι...οι Γερμαναράδες...
-φταίει το Σύμπαν όλο που δεν υποκλίνεται στον Γίγαντα Έλληνα,τον φουστανελάτο,τον τσολιά με την παπάρα να!,στον σκυλά τσιφτετέλληνα με την πουράκλα,στον κλέφταρο φοροφυγά,στους Λάκηδες Γαβαλάδες με Ιδέα ζωής το θεαθήναι,στους Κλικόβιους τής ξάπλας,στους έκφυλους μπεκροκοκα'ι'νομανείς μιας πίστας αραχτόπουλους,τής Δημόσιας ραστώνης συνεχούς επιχορήγησης τζαμπατζήδων...

...ποτέ δε φταίει ο Σοφός Λαός,ποτέ ο Μάγκας Λαός,ποτέ ο Αθώος Λαός
...ποτέ οι κατέχοντες κι ανέξοδα αντέχοντες και μηδέποτε ψηφίσαντες,οι λευκοάκυροι κι οι "βάζω σταυρό ώς τον Λεβέντη και τη Σαρρή",ποτέ οι χαβαλέδες τού απέχοντος εξυπνακισμού,οι ζάρια/χαρτιά/τσίπουρα/ποδόσφαιρο/στοίχημα/καζίνο/ουίσκια/γκόμενες...
...ποτέ οι σταυροπροσκυνούντες και τάματα φέροντες εικόνες τής Παναγιάς και Τιμίας Ζώνης φαταούλες φιλάνθρωποι θαυμάτων τού Κυρίου δεηθώμεν,οι θεούσες με τις γεμάτες αφορολόγητες Χάρες,τής Βασιλείας των Ουρανών θεσιθήρες και ρεμάλια κτηματίες ακαταδίωκτοι Κυριακάτικης λειτουργίας...
...ποτέ οι πολεμοκάπηλοι πωλητές εξοπλιστικών τερατουργημάτων με τις μίζες κι οι άχρηστοι συνοριοφύλακες των Τουρκοβούνιων,οι παρτάκες ρεμουλαδόροι της εθνοπερηφάνειας με τα διπλά βιβλία...

...κανείς μας δεν έφταιξε ποτέ!

Καθρέφτη-καθρεφτάκι μου! ποια Πατρίς είναι η πιο Ελλάδα απ' όλες η ομορφότερη;

...νά'φευγα μακριά να μην κοιτάζω τα σπασμένα γυαλιά και τα κοφτερά λεπίδια,στη φλέβα καρφωμένα τώρα και τέζα της Γης η Διαμαντόπετρα,τα Ιερά τα Χώματα κι η Ένδοξη Σημαία...

...το συλλογικό αιώνιό μας Ψέμα,ας συνεχίσουμε τυφλωμένοι κυνηγοί αντιπάλων να παίζουμε την Κολοκυθιά...
μια φούσκα στην Ιστορία κι απ' το Εθνικό τής ταπεινωμένης χώρας στο Ατομικό τής κολασμένης χρεωκοπίας...
εμείς σε αδυναμία πληρωμών,ταπί και διόλου ψύχραιμοι...
- ηττημένοι απ' τ' αποδυτήρια πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου