Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

GOD BLESS AMERIKA / Βέροιας VERSION by minister mr.MICHALIS GOLDχο'ί'δης

Τον παρεξηγήσαμε τον υπαστυνόμο Β' Μιχαλιό GOLDχο'ί'δη...

'Οταν ήταν πιτσιρίκος ντυνόταν καουμπόις,τού άρεσε και τού'μεινε,τώρα που μεγάλωσε τ' όνειρό του να γίνει σερίφης και να μεταναστεύσει για καπέλο,αστέρι και καραμπίνα στην Αλαμπάμα προσπαθεί να το κάνει πραγματικότητα,με οντισιόν στ' αφεντικό...ε!...μεγαλοπιάνεται,όλοι θέλουμε ν' ακούμε έναν καλό λόγο,ένα "μπράβο!προχώρα!"...να,κι αυτός ήθελε να νιώσει την ευχαρίστηση τής επιβράβευσης,ως γνήσιος βλαχοεπαρχιώτης κίνησε για τα μεγάλα σαλόνια,βρήκε τον κύριο πρέσβη της φίλης και συμμάχου χώρας κι άρχισε να τού εξηγεί το μπάχαλοcity των μυστικών υπηρεσιών ,να τον εντυπωσιάσει,να δικαιολογήσει και τα παλιά του παράσημα,επί εποχής 17Νοέμβρη...κελάηδησε φανφαρόζος να τα πει,να φουσκώσει ψωροπερήφανος υποκλινόμενος στο boss του.

'Ενας μικρομέγαλος χωριατόπουλος που θαμπώθηκε απ' τη λάμψη της μεγάλης πολιτείας και θόλωσε...αυτός είναι ο Μιχαλιός...άλλος ένας θλιβερός υπαλληλάκος που για την αναρρίχησή του γλείφει και δείχνει καλό πρόσωπο στους ανωτέρους του.

Το δυστύχημα είναι μια πατρίδα που έχει ανάγκη το νεύμα και την καλοσύνη των άλλων,των "μεγάλων φίλων",των ελεγκτών της.

Που μιλάμε καλύτερα τα Αγγλικά απ' τα ελληνικά μας.

Που οι ενημερωμένοι πρέσβεις είναι συνήθειά μας κι έχουμε το θράσος ν' αναρωτιόμαστε κιόλας τί κακό είχε μια κουβέντα μαζί τους, η ανάγκη κι η αγωνία μας να ξέρουν τί γίνεται σπίτι μας,να κάνουν επιθεώρηση για πιστοποιητικό συγκατοίκησης,μην παρεξηγηθούν και δεν μας ξανακαλέσουν να παίξουν μαζί μας.

Που η έκφραση "ιδού στρατηγέ μου ο στρατός σας!" είναι μεδούλι κι ένσημο της πολιτικής εξουσίας κι ηθικό του χρέος η εξάρτηση... -
-άραγε ο αμερικανός πρέσβης μεταφέρει κι εκείνος χαρτί και καλαμάρι τί γίνεται πίσω απ' τις κλειστές πόρτες τού Πενταγώνου,μάθαμε κι εμείς την κατάσταση στη CIA,στο Γκουαντάναμο...τά'πε όλα στον Μιχαλιό να ξελαγράρει,να αλλαξοκωλιάζουν εθνικά θέματα;

Αχ,μεγαλοβουλευτά μου,υπουργάρα μου...πρώτοι στο χωριό - εξευτελισμένοι στη μεγάλη πόλη...
...πότε θα μάθετε πως,όπως σε κάθε σχέση,όλα τελειώνουν όταν ο άλλος σ' έχει δεδομένο,υποτακτικό,καρπαζοεισπράχτορα,συνεχώς επαναλαμβανόμενων καταφάσεων..
..ναι σε όλα...άβουλοι κι αδύναμοι,εξουσιαστές της συμφοράς...

Ρε Μιχαλιό,την επόμενη φορά που θα πας για ραπόρτο στην αμερικάνικη πρεσβεία,ζήτα του να του μαγειρέψεις γεμιστή γαλοπούλα,να τού πλύνεις κανά σώβρακο και τη σημαία,ρίξε κι ένα ξεσκόνισμα στα έπιπλα,ψέκασε και τα παράθυρα με 'Αζαξ,να σφουγγαρίσεις και τις σκάλες-με γλώσσα!να λάμψουν!...δείξε πρόσωπο,μείνε πιστός φίλος - μη σού πω αν τού γαβγίσεις και τριφτείς στα πόδια του θα εκτιμήσει καλύτερα τη δουλικότητά σου..
..πιστό σκυλάκι εσύ...

Ποιος έχασε την ντροπή και ποιος να νιώσει πως δεν βρέχει...αλλά τον φτύνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου