Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ,Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ"

Μπορείς να πεις πολλά για έναν δημοσιογράφο που δεν συμπαθείς.
Να τον κριτικάρεις,να τον κορο'ι'δέψεις,να τον ειρωνευτείς,γιατί όχι,να τον εξευτελίσεις.
Να μιλήσεις για την ντροπή μιας δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που αρέσκεται βρώμικες μεθόδους εκβιασμού,με προσβολή προσωπικοτήτων,ύπουλα καρφώματα με φήμες κάτω από τη μέση.
Να κατακεραυνώσεις αλληλο"μπλογκιές" με απίστευτες χυδαιότητες,ημιφασιστικές απειλές και προσβλητικές υποθέσεις χωρίς αποδείξεις.
'Ολα αυτά,ναι, με λέξεις,παθιασμένες λέξεις,οργισμένες λέξεις,ακόμη και λέξεις που γίνονται λιβελλογράφημα..λέξεις...ΛΕΞΕΙΣ ρε ψευτοεπαναστατάκια της κουκούλας,ΛΕΞΕΙΣ και όχι ΣΦΑΙΡΕΣ!

Όταν αρχίσει μια κοινωνία να δικαιολογεί τον φόνο ως αποδεκτή μέθοδο έκφρασης και γνήσια αντίδραση οργής κι αντιπάθειας την εκτέλεση,κόβεται η ανάσα μας,δυσκολεύει κάθε έννοια συνοχής της.

Όταν αγριεύουμε,στη λογική "καλά να πάθει",κι αυτό το να"πάθει" είναι "μπαμ και κάτω".
Όταν το αίμα δεν μας τρομάζει.
Όταν εύκολα ξεπερνούμε τα συμβόλαια θανάτου αμπελοκοσκινισμένα με φαιδρότητες αριστεροσύνης και λα'ι'κής απαίτησης "δικαιοσύνης" μέσω περιστρόφων.
Τότε δεν πάμε ως πρόβατα για σφαγή,είμαστε κιόλας κατεστραμένοι κι άρρωστοι,μέσα μας η ηθική εκμηδένιση,το μαύρο για τη ζωή είναι η αποκτήνωσή μας.

Μετέχουμε χαιρέκακοι με κανόνες όχλου,κερκίδας,πίσω στις απαρχές του πολιτισμού,σε συνθήκες Κολοσσαίου,μακριά από τις κατακτήσεις ανθρωπισμού και δημοκρατίας,αφήνοντας στα ανθρωπάρια-τιμητές ποιος θα πληρώσει με θάνατο την αντίθετή μας γνώμη.

Το παιδί και η έγκυος γυναίκα του νεκρού Σ.ΓΚ. είναι η δραματική απόδειξη,το κερασάκι της απάνθρωπης εξαχρείωσης- αλλά και μόνος του να ήταν,και ρεμάλι και κάθαρμα,με την ίδια άρνηση κατρακυλίσματος σε μαφιόζικη κοινωνία θα φώναζα,περισσυλογή θα ζητούσα.

Να σκεφτούμε κανόνες συλλογικότητας,να επιστρέψουμε στην αθωότητα της "καλής καρδιάς",στην καλή διάθεση περί αντιπαλότητας κι ανταγωνιστικότητας.
Η άλλη άποψη,η αντίθετη άποψη να είναι πάντα σεβαστή,ο εγωισμός να μην προκαλεί τυφλό μίσος,η επιθετικότητα να μην υπερισχύει των ιδεών καταπέφτοντας σε βιαιότητα συμπεριφοράς.

Μάχη στη σκέψη.
Μάχη στην αντιπαράθεση ιδεών.
Η μάχη με τα περίστροφα είναι φτηνή,θρασύδειλη,ελεεινή και,τελικά,εύκολη.

Υπάρχει ιερή γραμμή,μη συζητήσιμη με τους τρελλούς κάθε Σέχτας.
Ηθικό ασυμβίβαστο η ζωή και όχι ο θάνατος.

Πώς κοιμούνται χωρίς εφιάλτες αυτά τα καθάρματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου