Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ " ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ "

Χαζεύω τη διακομματική σαχλαμάρα διαγκωνισμού για το ποιας μορφής "συναίνεση" είναι εθνικό χρέος ποιου - μάταιος κόπος - όχι γιατί δεν χρειάζεται μια ομόθυμη απόφαση για μια ενιαία συμφωνημένη πολιτική κοινών στόχων - ούτε καν γιατί καταντά γελοίο να φανταζόμαστε αγκαλιασμένους την Κανέλη με τον Βορίδη,τον Λαφαζάνη με τον Παπακωνσταντίνου και τον Τσίπρα με τον 'Αδωνη - όλα αυτά είναι τηλεοπτικές παρλαπίπες - το θέμα και το ζητούμενο είναι η δική μας,η Λα'ι'κή Συναίνεση,να πειστούμε οι ανένταχτες πλειοψηφίες,όσοι δεν έχουμε κομματικές παρωπίδες και φτύνουμε τα κομματογλειφτρόνια και τους ελεεινούς ρουσφετολάγνους,όλοι εμείς οι σιωπηλοί τής οργής και των ονείρων για ένα καλύτερο αύριο -εμείς να πειστούμε!

Ας πούμε
- σενάριο εργασίας -
γίνεται μια συνάντηση όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές κι όλοι συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο που το διαβάζει στους 'Ελληνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,κι όλοι τριγύρω του οι αρχηγοί τον ακούν  να λέει τα εξής...

         "   Αγαπημένοι μας συμπολίτες!
Αποτύχαμε παταγωδώς,είμαστε παντελώς άχρηστοι και ρεζίληδες!
Είμαστε ξεφτίλες,για να μας φτύσετε,να μας χέσετε πατόκορφα,για φάσκελα και δίκαια γαμωσταυρίδια!
Φτιάξαμε ένα προσωποπαγές σύστημα για να καλοπερνάμε,την ψωνίασαμε και πλουτίσαμε σε βάρος της δικής σας κούρασης κι αγωνίας,εκμεταλλευτήκαμε οι αχρείοι τη δουλειά και τους κόπους σας.
Εμείς τα φάγαμε.
Και μετανιώνουμε οικτρά.
Και τώρα,μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση και την επιθετική μανία των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων και την παγκόσμια αναπροσαρμογή των δανειακών δεδομένων,πρέπει να απαλείψουμε τα λάθη τού χθες και να δώσουμε τη μάχη επιβίωσης της πατρίδας ξαναχτίζοντας απ' τα θεμέλια το Δημόσιο Τομέα,ώστε οι αρχές και οι θεσμοί του να λειτουργούν επιτέλους προς το δικό σας συμφέρον.
Ξέρουμε πως ζητάμε πολλά έχοντάς σας στερήσει ήδη πέρα απ' τα χρήματα και το χαμόγελο και την αισιοδοξία.
Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε,αλλά για πρώτη μας φορά θέλουμε να δουλέψουμε ώστε να εμπεδώσουμε πάλι εμπιστοσύνη,να αποδώσει το σχέδιό μας κι όχι μόνο να διαχειριζόμαστε τα προβλήματά σας,αλλά και να τα λύσουμε.
Και ξέρουμε πως θέλετε εχέγγυα,πως δεν ακούτε πάλι αερολογίες και τις συνήθεις μπαρούφες για να υποκλέψουμε την ψήφο σας.
Και πως δεν γίνεται να σας ζητάμε συνέχεια θυσίες χωρίς κι εμείς να συνεισφέρουμε κάτι.
- για ν' αποδείξουμε λοιπόν πως τώρα δεν θ' ασκήσουμε πολιτική προς ίδιον όφελος και να μην αμφιβάλλετε για τον κοινό μας αγώνα,ξεκινάμε με συγκεκριμένα μέτρα την επιστροφή στις καθαρές συμφωνίες κι αποφασίσαμε τα παρακάτω, άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα, δικής μας συμμετοχής στην κρίση...

-Αρχίζουμε τις απολύσεις απ' τη Βουλή- μειώνονται οι βουλευτές σε 150 - διώχνονται τα 2/3 των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και όλοι ανεξαιρέτως που δούλευαν στα πολιτικά μας γραφεία,μόνο εθελοντικά πια αν το επιθυμούν.
- καταργούμε την τηλεόραση της Βουλής και σε ένδειξη καλής θέλησης παραιτούνται όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι τού Σώματος και διατίθενται για έλεγχο και δίκη ως ύποπτοι για την ανεξέλεγκτη χρηματοδότησή της
.- καταργούνται όλα μας τα προνόμια,απ' τα τηλέφωνα και τις ταχυδρομικές ατέλειες ώς τα αεροπορικά εισιτήρια και τις διαμονές σε ξενοδοχεία.
-καταργούνται όλα τα κρατικά οχήματα,αεροσκάφη κι αυτοκίνητα (πλην ενός αεροπλάνου και δέκα οχημάτων για τις επισκέψεις ξένων ηγετών) -το πάρκιγκ της Βουλής παραδίδεται στους κατοίκους της Αθήνας με συμβολικό αντίτιμο ενός ευρώ την ημέρα για ανέργους και χαμηλοεισοδηματίες.
.- κόβονται δια παντός όλα τα κονδύλια για γιορτές/δεξιώσεις/επιτροπές/εθιμοτυπίες και φυσικά οι παρελάσεις,μαθητικές και στρατιωτικές.Κάθε εκδήλωση και κάθε διαφήμιση στο εσωτερικό για κρατικές δράσεις (μόνο κονδύλι για τον Τουρισμό σε εξωτερικό αποκλειστικά).
-σταματούν όλες οι κρατικές επιχορηγήσεις και κάθε μορφή επιδότησης (σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,πολιτιστικούς συλλόγους,δήμους,θέατρα,φεστιβάλ).
- καθορίζεται μισθός κοινός για όλους μας σε κάθε βαθμίδα διοίκησης απ' τον πρωθυπουργό,τους υπουργούς,τους βουλευτές και όλους τους διευθυντές,γραμματείς και προ'ι'σταμένους,
,ο μισθός Ανειδίκευτου Εργάτη,
ενώ παραιτούμαστε για όσο έχουμε την εξουσία από κάθε εργατικό νομοθέτημα αύξησης,άδειας,διακοπών,υπερωριών / αφού θεωρούμε πως επιτελούμε λειτούργημα κι εθνικό χρέος,μόνο συμβολική ας είναι και η αμοιβή μας.
- τέλος,μειώνουμε στο ελάχιστο την αστυνομική μας προστασία,θα επιτρέπεται μόνο στους χώρους της Βουλής και στα Μέγαρα Προεδρικό και Μαξίμου / σε καμιά ιδιωτική κατοικία ή δραστηριότητα / ακόμα και ο Πρωθυπουργός,ο οποίος αν ζητά φρουρά, μπορεί να διαμένει στο Προεδρικό Μέγαρο για τον χρόνο της θητείας του / είναι το ελάχιστο χρέος μας το ρίσκο και το κόστος προσφοράς μας να έχουμε τους κινδύνους τού επαγγέλματος και να ριχτούν όλες οι δυνάμεις στην προστασία τού πολίτη.
       Εννοείται,όλα τα παραπάνω γίνονται σήμερα κιόλας Νόμοι του Κράτους.
       Δείχνουμε έμπρακτη μεταμέλεια στα εγκλήματά μας και πως η δραματική αλλαγή των δικών μας συνθηκών ζωής κι εργασίας γίνεται συνειδητά για να μπορέσετε σιγά σιγά να πιστέψετε έστω μια λέξη μας.
       Μας συγχωρείτε συμπατριώτες!
       Η συγγνώμη μας είναι βαθύτατη ανάγκη και ταπεινά σκύβουμε το κεφάλι για να εφαρμόσουμε με υπομονή και πρόγραμμα το σχέδιο σωτηρίας της χώρας και μαζί ν' αντιμετωπίσουμε τα κόστη της κρίσης.   "

Σενάριο;
Λα'ι'κισμός όλα τα πιο πάνω;
Περιττή δραματοποίηση;
-για μένα είναι απαραίτητα όλα,ως προ'υ'πόθεση για την επιβίωση τού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος,αν θέλουμε ακόμα τη Δημοκρατία - και συγγνώμη αν ακούγεται στομφώδες και βαρύγδουπο όλο αυτό...

...αν δεν ακούσουν τη βουή τού αγριεμένου πλήθους που πλησιάζει - αν δεν καταλάβουν πως έχει έρθει ο κόσμος στα όριά του,της απελπισίας - αν απλώς δεν χαμπαριάζουν τί εστί η συνταρακτική ανατροπή των κανόνων της ζωής μας και πως δεν πάει άλλο να νιώθουμε απλοί αριθμοί σε στατιστικές ζάμπλουτων τεχνοκρατών και κρατικοδίαιτων χαρτογραβατογιακάδων - αν και τώρα δεν κοπιάσουν να διοικήσουν με ανιδιοτέλεια και πάθος για μας,στη σωστή ρότα...
...ας προσέξουν-
-η χύτρα κοχλάζει και μη στέκονται αμέριμνοι πάνω απ' το ξεχυλισμένο καπάκι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου