Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΣΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ

Ένα θυμωμένο κειμενάκι για ένα - και τα πολλά, λιγδιάρικα ανθρωπάκια!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας παρακαλώ!
Ψάξτε το βιντεάκι με τον Υπουργό τής (και καλά...) Ανάπτυξης,που αναγγέλει ως Δευτέρα Παρουσία την επανεκκίνηση κατασκευής των αυτοκινητόδρομων...
- "η Κυβέρνηση πραγματοποιεί όσα υπόσχεται!"
...έτσι ξεκινά,με ύφος στομφώδες,ένα φουσκωμένο παγώνι,σε υπερφίαλη μεγαλοιότητα υπερδιέγερσης κι ακόμα πιο ενθουσιασμένος υπόσχεται...
- "άμεσα 25.000 νέες θέσεις εργασίας!"
...α!...ναι;...άραγε...
 με τί είδους συμβάσεις;
ποιο ύψος  και,μεροκάματο ή μηνιάτικο;
πλήρη ασφάλιση;
έξτρα για νυχτερινά κι αργίες και σαββατοκύριακα;
βαρέα κι ανθιυγειινά στον ήλιο,τις στοές,την πίσσα,το μπετόναρμέ;
την επικινδυνότητα, με ποιες ελεγκτικές διαδικασίες;
επιδόματα κι άδειες;
μελέτες κι αδειοδοτήσεις κατασκευαστικών επιπτώσεων;

Και γιατί περηφανεύεται ο πολύς Χατζιδάκης,λες και προσφέρουν εθνική Ευεγερσία οι μεγαλοεργολάβοι;
Οι ίδιοι που θησαύρισαν δεκαετίες δωροδοκώντας υπηρεσίες κι υπουργούς για την αποκλειστικότητα συμβάσεων και την ανεξέλεγκτη ανάθεση και τις νυχτερινές φωτογραφικές τροπολογίες.
Οι ίδιοι που εξαφανίστηκαν μόλις έπιασε η Κρίση και τούς ζητήθηκε να σκεφτούν και λίγο πατριωτικά την χρεωκοπημένη τους πατρίδα κι εκείνοι έστειλαν τις γιγαντοσυμβάσεις τους στα δικαστήρια και τους μεγαλοδικηγόρους τους ν'απαιτούν υπερωριακές κι επί των όρων αναχρηματοδοτήσεις και συνεχείς αυξήσεις παράλληλων εκχωρήσεων (διόδια-εμπορικές εκμεταλλεύσεις-απαλλοτριώσεις) κι απειλούν τρία χρόνια τώρα με αποχώρηση επειδή για πρώτη φορά στη νεόπλουτή τους καριέρα θα πλήρωναν  μ ε τ  ά  την παράδοση των Μακετών τους.

Γιατί κοκκινίζει από υπερένταση θαυμασμού ο πολυτάλαντος Χατζιδάκης,γι αυτούς τούς μιζαδόρους όλων των οφσόρ,τους πειναλέους των πλουσίων εταιρειών-φαντασμάτων σ'εξωχώριους παραδείσους, αφορολόγητους που ξαναπιάνουν Μυστρί (ιδού το πρότυπο τού αμόρφωτου...ο Παττακός!).
Τούς έδωσε Αποζημιώσεις εκατομυρίων για να ξεμπλοκάρουν τα εργοτάξια (αλήθεια πόσα ακριβώς; θα το μάθουμε;),τούς δεσμεύει ειδικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ (άρα δικά του δεν είναι να τα κοκορεύεται) και δεν διαβάσαμε ακόμα τα ψιλά γράμματα των νέων τους συμβάσεων
-λοιπόν,γιατί τόση φανφάρα σα Γεγονός άξιο ιστορικού δοξολογισμού και γενικής πανηγύρεως;

Λες και δεν τον θυμόμαστε,τον Πετεινό Υπουργό μας!
Είναι ο ίδιος που χάρισε το πιο ισχυρό μας brand name,την Ολυμπιακή,στον θλιβερό πωλητή (υπόπτων)αραβικών κεφαλαίων Βγενόπουλο για να προσφέρει στα κρατικά ταμεία μ'εκείνο το αλησμόνητο deal ολόκληρο...ένα ( 1 ) ευρώ !
-σε αγαστή αφωνία των μήντια και την πιο αισχρή διαπλοκή αποσιώπησης για το τεράστιο καινούργιο έλειμμα στο δημόσιο αποθεματικό,αφού για να χαρίσει "καθαρή" χρεών κι αμαρτιών αεροπορική εταιρεία,όλοι εμείς οι ηλίθια φορολογούμενοι πιστωθήκαμε εσαεί τα δισεκατομύρια αποζημιώσεων,πακέτων οικειοθελούς αποχώρησης και μετάθεσης σε άλλη υπηρεσία με τα ίδια μισθολογικά δεδομένα πιλότων ,αεροσυνοδών και προσωπικού εδάφους των προνομιούχων κομματόσκυλων υπαλλήλων
-μια τρύπα κόστους,ποινικών ευθυνών ασφαλώς,καλυμένη,εξαγορασμένη μηντιακή λωτοφαγία,σφραγίδα ανεξίτηλη στο παλμαρέ τού Κοκορίκου Υποργού/γαργάρα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έλεος πια!
Και,φυσικά,δεν είναι μόνο ο ασήμαντος κύριος Χατζιδάκης...

Ουδένα μεγαλοβολεμένο πολιτικάντικο στέλεχος δεν έχει διδαχθεί τίποτα πέντε χρόνια τώρα,δεν έχει καταλάβει τί ζούμε,δεν έχει επαφή με τους "ιθαγενείς" του προλετάριους.
'Ολοι τους
-οι βολευτάδες πασών των θεσμών-
ποδοπατούν,εξευτελίζουν και διαλύουν τις ζωές μας,με κυνισμό,θράσος,ανελέητη βαρβαρότητα,πρόστυχη απάθεια και κτηνώδη βεβαιότητα ατιμωρησίας.
Για να μην αφήσουν την κουτάλα,για να εξακολουθήσουν την απομύζηση κρατικού χρήματος,για να μην ερευνηθεί η καθαρότητα τού μαφιόζικου πολυπλόκαμου Μινώταυρου των παρατρεχάμενών τους,τού Συστήματος Εξουσίας.

Κι ενώ η κλίκα των ισχυρών εξουσιολάγνων κι εξουσιομανιακών εξαπολύει σοκ και δέος με φορολογική,μισθολογική κι εργασιακή βορβορώδη αναλγησία επί πτωχευμένων κι υπερχρεωμένων πληθυσμών,καταστρέφοντας χωρίς τύψεις ψυχή και σώμα των,κάποτε γελαστών/σήμερα καταθλιπτικών υποζυγίων τους,δείχνουν πως δεν έχουν καν επίγνωση για την απέχθεια που μάς προκαλεί η αλαζονική τους ανικανότητα,ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν για κοινωνική στοιχειώδη ευαισθησία των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον κατακλεμένο τους Πλούτο,τις βρώμικες διασυνδέσεις τους,τη φτήνια τής λάμψης τους,την κρατικοδίαιτη βουλιμία τους,υψώνουν δάκτυλο κηρυγμάτων,επικοινωνιακές πομφόλυγγες,μεγαλοπαπαριές διδακτισμού,ηθικολογίας ακατάσχετης σε προστατευόμενο περιβάλλον κλακαδόρων
- τιποτένιοι παρλαπίπες!

Σιγά τους Βασιλιάδες
-τής υπόκλισης γλίτσες υπαλληλάκους,σαλιαρίζοντες των ισχυρών αφεντικών τους!

Με το ζόρι να έρθουμε σε οργασμό,να βγούμε στις πλατείες και να ψήσουμε αρνιά και να μπεκροπίνουμε από αγαλλίαση...
-που οι Μπόμπολες ξαναβγάζουν γκρέιτερ στην καρμανιόλα Αθηνών-Πατρών και στήνουν κι άλλους σταθμούς δοδίων για να κλέβουν 50 ευρώ απ'τους οδηγούς που παραζαλισμένοι πάνε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Κλέβουν τις ψήφους τής απόγνωσής μας,χαρίσαν την οργή,την άγνοια και την αγανάκτησή μας,φόβητρο στους φασίστες που οι ίδιοι γιγάντωσαν με την παντελή τους απουσία στην καθημερινότητα των αναγκών μας,φτύσαν τα νιάτα μας και πεθάναν την αξιοπρέπεια των γερόντων μας,μαύρισαν χειμώνες στα καλοκαιρινά μας όνειρα
κι έχουν και το θράσος να μάς ζητούν να πανηγυρίσουμε που ξαναρχίσαν τη μάσα στις "δουλίτσες" τους!

Να σκάσουν!
-μην τούς βλέπουμε και μην τούς ακούμε τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου