Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΥΤΗ Η ΑΝΟΙΞΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ !

Το ερώτημα των ημερών μοιάζει να είναι...
...η χώρα "ξεπουλιέται" ή "αξιοποιείται" ;

'Εχουν ήδη σχηματιστεί δύο στρατόπεδα - κυριολεκτικά,στρατοί απεχθείς,βίαιοι,στυγνοί,άρρωστοι...
- στο κέντρο επιχειρήσεων "ξεπούλημα" συναντούμε τις ηγετικές μορφές ΝεοΑντιστασιακών,Αυτιά,Ψωμιάδη,Τσίπρα,'Ανθιμο,Κανέλη,Καμένο,Αλαβάνο,Καρατζαφέρη,Κουρή,δημοσιοαργόσχολους και συνδικαλισταράδες...
-στην έπαυλη "αξιοποίηση" σφίγγουν μοδάτες γραβάτες εισαγωγής,ο ΓΑΠ,ο Παπακωνσταντίνου,η Ντόρα,ο Μπόμπολας,εφοπλιστές,κατασκευαστικές,χρηματιστηριακά funds,τραπεζίτες...
...κοινώς σφάζονται παλληκάρια,με σημαία, οι μεν τη συντήρηση τού ελέγχου των καλολαδωμένων προνομίων αραχτής χρηματοδότησής τους,
οι δε, την αύξηση κρυφών λογαριασμών στις Ελβετίες και τις νήσους Κέιμαν..
...και στη μέση εμείς,άμαχος πληθυσμός λεηλατημένος,ζωή στα όρια ανεξόφλητων λογαριασμών,άφραγκοι συμπιεσμένοι στην τρέλα και τη μανία των εμπλεκόμενων εξουσιαστών,εγκλωβισμένοι στην επίδειξη δύναμής τους,στα κεκτημένα και τις σιγουριές των καβατζαρισμένων τους σφαιρών επιρροής κι επιβολής.

...Τρεις μήνες ποδαρόδρομο,τζάμπα λεφτά σε ταξί,χαμένες ώρες και νεύρα σε μποτιλιάρισμα- κι ακούς τους απεργούς των μεταφορικών μέσων δήθεν να ιδρώνουν για μας,τον αγώνα μας για επιβίωση σκέφτονται,για την αύξηση των εισιτηρίων σκάνε.
...μάς δουλεύουν,λες και δεν ξέρουμε τα πλασματικά ρεπό,τις συνεχείς ψευτοάδειες,τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης,τα παραθυράκια καλοπληρωμένων εσαεί δημοσιορεμπεσκέδων.

...Κι οι υπουργάρες σιωπηλοί προνομιούχοι,η κάστα που χαζεύει τη βενζίνη στο 1,70 ευρώ,τα προ'ι'όντα άμεσης κατανάλωσης,π.χ.τρόφιμα,αλλάζουν τιμές,λεπτό τού ευρώ κάθε δευτερόλεπτο και πιο πάνω - κι όλο εξαγγελίες ανταγωνιστικότητας,συνεχείς ενέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής - και στη Βουλή συνεχίζουν προσλήψεις,πολιτικοί ανέγγιχτοι απ' τις βουτιές διαφθοράς κι όρκου συγκάλυψης,πλουσοπαροχές κι άγνοια για το πώς είναι η ζωή εκτός ασυλίας και δωρεάν χρόνου ομιλίας...

...Οι κομματόσκυλοι μεγαλο'υ'πάλληλοι της ΔΕΗ φωνάζουν "Μολών Λαβέ",μην και ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία Τους - πώς προσλήφθηκαν,ποιος συντηρεί την αργομισθία τους - τρέμουν μην μπει αληθινό αφεντικό από πάνω και τους στρώσει στη δουλειά και μάθουν να χαμογελούν στον πελάτη τους,ν' απαντούν στα τηλέφωνα των καταναλωτών τους,να καθαρίζουν τ' αγριόχορτα στους στύλους που καίνε τα δάση σ' όλη τη χώρα,να κάνουν συντήρηση δικτύου και με βροχή και με καύσωνα να μην αργομισθορεπάρουν με δουλικές υποκλίσεις σε κομματονομεκλατούρες..

...Τ' αφεντικά μας στον ιδιωτικό τομέα προσποιούνται στην κρίση χρεωκοπία,κόβουν λεφτά,πιέζουν γι απόδοση υπερωριακή δωρεάν προσφορά σε Αγίες Οικογένειες Φοροφυγάδων,αφόρητοι,ανάλγητοι,διαταγές σιωπής με τον μπαμπούλα απόλυσης κι ανεργίας..

...Κλείνουν τα μαγαζιά στις αγορές,δάκρυα χρυσόπικρα,πάνε οι εποχές των υπερκερδών,οι βίλλες και οι σπουδές στα Λονδίνα με τις τιμές-λαμογιές και πώς ν' αντέξουν μ' ένα απλό μεροκάματο επιβίωσης..

...Και οι κήνσορες της τηλεοπτικής κυριαρχίας,ψευδοσυμπαραστάτες των κατατρεγμένων γερόντων,σκασμένοι στα φράγκα,το βουλώνουν για τ' αφεντικά τους που χρωστούν εκατομύρια στα ταμεία των συνταξιούχων σταρ των ρεπορτάζ τους,κλεπταποδόχοι μη πληρώνοντες φόρους κι εισφορές - αμολυμένα μπουλντόγκ,οι εκπομπάρχες παράσιτων καναλιών,σπέρνουν μίσος,πανικό,ραγίζουν το πολίτευμα,ακροδεξιών παραλήρημα,απόλυτα κανιβαλικοί,εκβιαστές,νεοσταλινικοί,φασίστες,όλοι μαζί εναντίον τού ΔΝΤ και τού ξεπουλήματος στην Τρόικα - μη χάσουν τον έλεγχο,μην πάψει το μαγαζάκι τους να οδηγεί το πόπολο στη χαύνωση/μπούτια,μπάλα κι οι εχθροί τής πατρίδας..

- Να ξεπουληθούμε ή ν' αξιοποιηθούμε λοιπόν;

Κι αν πουληθούν τα 'Ιμια;
Αν ενοικιαστεί ο Σκορπιός;
Αν παραχωρηθεί η Γαυδοπούλα;
Αν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου γίνει αποικία τού Κατάρ;
Αν εταιρεία Τούρκων επιχειρηματών εκτελεί τα πλωτά δρομολόγια στην παραλία της Θεσσαλονίκης;

Ε , κ α ι ;

Ιερόσυλο το ερώτημα;
Να το ξαναγράψω...

...ε , κ α ι ;

Τί θ' αλλάξει στη ζωή μου;
Τί με νοιάζει εμένα που μαζεύω με το ζόρι λεφτά να εξοφλώ λογαριασμούς και τα έκτακτα χρέη κακών στιγμών;
Με τα χίλια μου ευρώ θ' αγόραζα γη ή θα έχτιζα ξενοδοχεία και μαρίνες;
Θα σήκωνα παλάτια στην άμμο και πισίνα στη θάλασσα,καβάντζα τα λεφτά τού μπαμπά...
τί με νοιάζει ποιος είναι από πάνω;ποιος τα αξιοποιεί και τα εκμεταλλεύεται,σκασίλα μου μεγάλη!

Τί σάς λέω ακριβώς;

'Οσοι αγόραζαν και πουλούσαν μετοχές στο Χρηματιστήριο δεν θιγόταν ο πατριωτισμός τους;

'Οταν ερχόταν στα οικόπεδά τους στα νησιά οι πλούσιοι Γερμανοί και τους τα πουλούσαν δεν είχαν τύψεις εκχώρησης της πατρογονικής ελληνικής γης;

'Οταν μάζευαν πορτοκάλια κι ελιές Αλβανοί/Πακιστανοί δεν μολυνόταν το γονίδιο τού Κολοκοτρώνη;

...Ε,λοιπόν...χέστηκα αν θα πουληθούν και τί ,για 50 δις είκοσι νησιά και πενήντα ποτάμια και εκατό πεδιάδες.

Δώστε τα όλα.
Τζάμπα.

Περάστε συνταγματικά την παραχώρηση της Ελλάδος - γιατί όχι!
Για τα επόμενα 400 χρόνια ένα νέο κράτος,με νέο όνομα και νέο ιδιοκτήτη.

Νέα Γερμανία...ή Νότιος Γαλλία.

Τί ζηλεύουμε όταν ταξιδεύουμε εκτός χώρας;
Την οργάνωση,τη νομιμότητα,την απόλυτα εύρυθμη λειτουργία θεσμών κι υπηρεσιών,την ποιότητα ζωής,τον πολιτισμό,την αστική και περιβαλοντική αρμονία...

Ναι,ας ξαναγίνουμε υπήκοοι μιας αυτοκρατορίας.
Δεν μας αξίζει η ελληνική ιθαγένεια,η κρατική οντότητα.
Μόνοι μας φτυνήναμε τις αξίες,διαλύσαμε τη Δημοκρατία,σπείραμε φόβο σκορπίζοντας την κοινωνική συνοχή και δυσφημώντας τον τόπο μας.

Ας βάλουμε ένα τέλος.

Δεν θέλω να είμαι συνέλληνας με τα λαμόγια,τους κλέφτες,τους αγύρτες,τος σκυλάδες,τους κομματάρχες,τους αλήτες,τους τεμπέληδες,τους εισοδηματίες λεηλατητές.

Δεν προσκυνώ τον Στέφανο Χίο και την Ελεωνόρα Μελέτη, τον Στάθη και τον Κώστα Μαρκόπουλο,τον Τράγκα και τον Ριζοσπάστη,τον Λαζόπουλο και τον Χάρυ Κλιν,τον Σταμάτη Μαλέλη και το Γιάννη Παπαγιάννη,τη Βίκυ Καγιά και τον Γιάννη Λάτσιο,τον Πάγκαλο και τον 'Αρη Σπηλιωτόπουλο.

VODAFON-Ακρόπολη,
BMV-Κέρκυρα,
LIDL-Κρήτη,
CAREFΟUR-Σπιναλόγκα,
MERCEDES-Λευκός Πύργος.

Αντίδοτο στην αλήθεια (που ο Σαββόπουλος τραγούδησε απ' το 1989...)
...Κωλο'Ελληνες...
...μεταχρονολογημένος Άγιος Βαλεντίνος...το εξομολογούμαι...
...'Αγκελα Μέρκελ αγάπη μου !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου